Aaaaajjjjjj!!!! Jag e skadad!!!



Hej mina vänner!! Här ligger jag och lider. Jag e skadad och jag vet inte om familjen riktigt förstår hur synd det är om mig. Men min skada är dokumenterad  både i  bild och skrift. Jag vill verkligen dela det här med er. Lid med mig.... gråt med mig..... ge mig mer kärlek än ni någonsin gjort förut.



Jag tar det från början. Dagen började som vanligt med lite Jalle träning. Han har ju inte riktigt förstått det där med att han ska springa åt höger när jag springer åt vänster och tvärtom. Nä han springer rätt på. Jag hade precis snott åt mig bollen då det högg till i min tass. Jag blev halt som tusan och matte sa förbannade jädrans skitarmbåge. Hon svor som en värsta tonåring. Jag glömde bort min smärta och bara lyssnade, jag tyckte att det lät som musik i mina öron, alla fula ord som spottades ut ur mattes mun. Jag blev faktiskt lite förvånad över att hon hade ett sådant förråd på just den typen av vokabulär. WOW!!!! Det måste ha pyrt och bränt av  längtan i att få en orsak till att användas. Tacka min tass för det matte.....



Matte hade ju fel. Hon använde alla  underbara svordommar till fel kroppsdel. Du får allt be min armbåge om ursäkt matte. Den fattade ingenting och tassen fattade heller ingenting, så du får be den också om ursäkt. Som ni ser så har jag en skrämmande tagg i min tass. Kan ni känna min smärta???  Liiiid med mig för bövelen!!!!



Som tur i all otur så hade jag min mellanmatte Carolina på besök. Hon pluggar till sjuksköterska så hon vet hur man använder en pincett. Ja hon e en tusan till bra pincettskötare en av dom bästa jag känner. Ja, det säger jag er att matte hade aldrig fått röra min tass, nä, hur skulle det gått till..... Jag vet ju att hon hade blundat samtidigt.



Här e TAGGEN med stora bokstäver. Säg hej till taggen vet ja.... Jamen det va ju inte taggens fel att den hamnade i min tass.  Det va ju en nära dödenupplevelese både för taggen och tassen. JA..... Så va det!!!!



Men du GÖTE!!! Vad ska vi hitta på nu då så att du blir lika glad som jag sa Tronada. Jo nu vet jag, jag vill bestämma allt för resten av denna dag. OK. Det går välan bra, men du får ju bestämma bra saker.....Jag bestämmer att Jalle för en dag ska vara lillasyster istället för lillebror. Haha jag e så påhittig och rolig. Häng med ska ni få träffa min lilla lillasyster. Hon får inget namn för i morgon så heter hon ju Jalle igen.



Ååå!!! Gossingen så söt Jalle e som lillasyster. Jag satte en snodd på knoppen och målade läpparna med smör. Nä det gjorde jag inte alls om jag ska vara ärlig. Han har precis doppat näsan i smörbyttan för han fick äta frukost  vid matborden och vips så va han på väg ner i smöret.



Kooolan...kom och skratta med mig. Jag e så himla fnittrig idag, jag vill att vi delar skrattet i dag. Vi kan vi väl passa på att snacka om vem som ska få passa fölet när det kommer. Jag tycker att det ska bli jag. VISST????



Nu fjäskar du KOLAN. Det kallas för fusk. Nä du....Här kör vi med fairplay....det har vi alltid gjort.



Vad tycker du Jalle?? Va det en kul lek att du va lillasyser? Varför frågar jag??? Det spelar ju ingen roll.... När jag bestämmer så bestämmer jag..... Det e välan inget konstigt med det???



Jalla jalla, du behöver inte vara ledsen. Du ska aldrig mera behöva leka lillasyster. Jag gillar att du e Jalle, jag gillar att du e min lillebror. Jag gillar att det e du och ja Jalle.

Hej då mina bloggisar!!!! Tänk på att det e MATTES DAG i morgon. Ett tips är att väcka husse när ni vill gå ut och pinka så kan matte få ligga kvar i sängen och vänta på frukosten. Det va välan ett tusan till bra tips. Det bästa ni hört i dag kanske????

Rapport från min hjärna!!!!



Hej mina vänner!! Här står jag och spanar lite från min trädklyka. Jag blir så pigg och glad när jag har stannat upp en stund. Ni kanske tror att det alltid e  lätt att vara Göte. Att det underlättar i livet att vara så snygg som jag. Men jag kan också bli trött och ledsen som ni andra. Sen kanske det e lättare att vara ledsen när man e snygg, det vet ju inte jag någonting om. Jag föddes ju så här.



Ni förstår välan att det rör sig en hel del i min tjocka skalle. Jag funderar på hur jag ska kunna lära Jalle allt jag kan. Jag vet ju inte om jag vill lära honom allt. Det e ju mitt.... Jag måste ju bestämma om jag vill att han ska bli lika bra som jag, eller så kan han väl alltid få komma tvåa. Så får det nog bli.



Hörrödu Lillebror Jalle ...... nu ska vi börja träningen i livet. Träningen på att bli en tusan till bra tvåa. Om du undrar vad tvåa e så är det något väldans fint att sträva efter. Du Jalle, du ska bli min egenupptränade tvåa.



Finn ett fel på denna häringa bilden......Alldeles rätt RUDI.... Jalle har hamnat framför mig, det e ju alldeles galet. Se mig som en kung Jalle, eller det räcker att jag e storebror, du ska alltid vara ett steg bakom mig. Nu får vi börja om från början.



Rätt lillebror.... Finfin position...ett steg bakom.



Det här Lillebror Jalle är en vilt växande köttbulletulpan, smaka vetja!!!



Pehtviiii!!! Det här kan ju inte vara en köttbulletulpan det smakar ju bara tulpan? Du luras Göte.



Hahahihi!!! Tusan va rolig du ser ut när du käkar tulpan. Så här e det ju Jalle. Du e ju tvåan, ettan har ju redan varit där och smaskat i sig köttbullarna. Jag älskar att vara storebror.



Lektion två för lilla tvåan. Jalle så här är det....om jag springer till höger så ska du springa till vänster och tvärtom. Nu har jag kommit på något riktigt fifiliffigt. Om vi springer åt olika håll så kan han ju aldrig sno bollen. Jag e ett geni!!! Så skönt det är att kalla sig själv för geni. ÄH!! Jag drar till med GENI med stora bokstäver, det e jag allt värd.



När det börjar ta slut på fiffiga påhitt så ger jag mig ut i min magiska odling. Jag går här och snusar och smakar på mina maskrosblommor och helt plötsligt så kommer jag på något, det jag kom på nu det e ju att vissa har antytt lite, inte mycket men ändå tillräckligt för att jag ska känna att en del tvivlar på om jag vill blöta ner mig. Nu jädrans ska ni få.



Vad tror ni? Är det här jag?? Eller är det någon annan? Kan det vara någon som jag hittade på stranden?? Kan jag kanske ha snott den här bilden från någon annan. Ni ser väl att det e min boll. Om det e min boll så e det välan klart att det e jag som springer efter.



Nu så springer jag ut ur min min blogg för den här dagen. Jag e så jädrans nöjd med min dag. Jag har lärt Lillebror Jalle att vara tvåa e tusan så bra. Jag har också visat att jag e lika underbar när jag e blöt och rufsig i pälsen som när jag e fönad och borstad. Sist men inte minst..... Jag har också känslor, fastän jag e så makalöst snygg så kan jag ha en dag när jag tvivlar på mig själv, men det e bara för en kort stund, sen ruskar jag lite lustfyllt på min vackra kropp och springer vidare i mitt makalösa liv.
Kram på er alla!! Både ettor och tvåor!!!

Jalle von Fornborgen det e jag!!!!



Tjena Jalle här!!! Hur gick det egentligen till när jag hamnade i Götes säng?  Det ska jag nu berätta för er.....Häng med!!!



Matte du måste fota mej, annars tänker jag inte berätta. Om det nu e så att jag får äga bloggen i dag så ska det vara många bilder. Ja på mej så klart!!!!



Jag skrattar lite gulligt, jag e ju så jädrans glad över att få bo med Snygg-Göte. Han har ju varit lite som en idol för mig. När jag var och hälsade på här med Familjen Fornborgen så kände jag att här kan jag välan stanna. Men Göte ville inte ha småglin än på ett tag. Nähä sa jag skyll dig själv. Nu går du miste om världens bästa brorsa. Så åkte jag hem till Ekerö med familj och husvagn.



Sen kom jag ju på att jag gick ju också miste om världen bästa brorsa. Jag ville verkligen ha en brorsa som jag kunde kampa med. Som var stor, stark och vacker.  Så jag började tjata på Bettanbarndomsmatte. Bettan för tusan om jag ska flytta hemifrån så vill jag flytta till Göte. Jag känner att han kan lära mig att bli en tusan till colle. Ja en COLLIE med stora bokstäver. Jag gör allt för att komma dit. Jag kan till och med flyga.... Vad säger du Bettan??? Ring och fråga!!!!


Jamen det e välan klart att dom ville ha mig. Det vill väl alla???



Här landar jag på Ängelholmsflygplats. Men Göte vet inte om att jag ska komma för han ligger och sover. Jag e inte själv på planet det fattar ni väl, jag e ju faktiskt bara en liten valp. Jag reser med Kusin Xelmas matte Annelie, en tusan till trevlig reskamrat.



Trött och nyvaken. Känner mig lite stel efter en lång flygning.



Jag sträcker på mig och nu, nu kommer jag på.....förbövelen jag e i Skåne. Snart är jag hemma hos Göte, ja SNYGG-GÖTE med stora bokstäver. En dröm har snart gått i uppfyllelse. Jag förstår om ni e avis. Jag va den som hade tur. Jamen någon ska ju ha det också!!!



Allt var så omtumlande så jag somnade i bilen och när jag vaknade så såg jag Göte. Jag låg i samma säng som SNYGG-GÖTE, jag känner mig plötsligt lite blyg och Göte blir förskräckt. Jag hör honom säga till husse....jag tro jag fött en unge, men sen fattar han att det e ju inte möjligt. Ja, det va så jag hamnade i säng med Göte. Nu håller jag på att bekanta mig med omgivningen. Jag vill se och höra allt. Maskrosblommor, bin, jag vill träffa hästarna och pudeltanterna. Ja jag vill träffa hela nya familjen. Häng med nu kör vi!!!!!



Jag började morgonen med lite fikamys. Husse och jag i soffan. I like it!!!



Sen stack vi ut i trädgården och sparka boll, matte, jag och resten. Vi hade även lite träning, jag vill ju kunna allt som Göte kan. Så därför började vi med hopp och tigg. Det ingår i Olydnadsklass 1. Nu e jag på gång!!!!



Jag fick ju ett spjättspjång när vi va här och hälsade på. Nu tog jag fram det och roade mig en stund. Tänk att ha ett eget spjättspjång, jag har faktiskt tänkt att låna ut det en stund till Harry när han kommer och hälsar på. Då blir han nog glad!!!



Jag skulle spana in Götes maskrosfält. Men va tusan hände??  Jo, jag gick vilse. Hjälp skrek jag... Rädda mig.... Jag hittar inte hem.



Kära nån va trött jag e. Göte jag orkar inte mera i dag. Jag kan välan få äga bloggen i morrn också??? SNÄLLA GÖTE!!! Jag känner att jag har så mycket mer att säga, men jag orkar inte. Jag e ju faktiskt bara en liten valp. Tänk på det du GÖTE MED STORA BOKSTÄVER!!!!



Jag orkar inte vara med på sista bilden. DRAMA nu får du säga nått. Va, e jag med på bild. Hur ser jag ut?? Det här var jag ju inte beredd på. Nu måste jag samla mig. Hm, Jalle hälsar att han är trött men lycklig. Han vill tacka Olle och Bettan för att dom lyssnade på hans tjat utan att bli arga. Han hälsar även att han e så nöjd med sin barndom. Han vill tacka för allt som ni hann lära honom. Han säger att ni har grundat väl för framtiden. Det va ju en väldans tur att ni lärde honom att ligga i sängen . Att tigga vid matborden det  är nog Brittas förtjänst. Han hälsar tack Britta. Han gillar även att åka bil och blir glad när det kommer en liten unge förbi.

Hela Familjen Fornborgen har helt enkelt lärt honom att vara JALLE VON FORNBORGEN EN LITEN PYS MEN MED STORA BOKSTÄVER. Tack Olle och Bettan min barndoms husse och matte. Nu går jag vidare på nya äventyr. Men ni kommer alltid finnas i mitt liv på ett eller annat sätt. Jamen det e välan inget konstigt med det????


Morgonchock!!!!



Hej mina bloggisvänner. I morse när jag vaknade så låg det en unge i min säng. Husse, matte jag har fött en unge. Men va faan det e välan inte möjligt??? Han kanske e ett hittebarn som nån fört hit. Ska jag ta hand om denna häringa ungen husse???



Men Göte känner du inte igen mig. Jag e ju Jalle von Fornborgen. Jag tänkte att jag skulle bo hos dig. Typ bli din lillebror. Jamen det blir väl bra???



Jamen det går välan bra. Hemma på våran gård är ju alla välkommna. Jag känner mig så himla ödmjuk och tillfreds med mig själv så du Jalle i morgon kan du få äga på bloggen och berätta hur fasen det gick till när du hamnade i min säng. Jag e spänd av förväntan. 
Nu vill jag bara önska alla min vänner en tusan till trevlig Fredagskväll. Så kommer Jalle tillbaka i morgon. Men sen blir det som vanligt igen på min blogg. Jag kan inte vara snäll och ödmjuk jämt.  Jag måste ju tänka på min image. Det fattar ni välan????



Haha, image!! Jag har ju också en blivande image att tänka på. Jag kommer att rumstera om på denna häringa bloggen va så säkra. Jamen jag e ju Jalle von Fornborgen en tusan till makalös liten colliepys.... Vi ses!!!!




Blommor och bin!!!!



Hej mina vänner. Här kommer jag inrusande i bloggen snyggare än på länge. Idag tänkte jag prata om blommor och bin. ........Nu vet jag att Torsten, Wille, Rudi, Totti, Valle, Elliot ja alla mina killvänner spetsadade sina öron. Smågrabbarna Harry och Hector tänker nog ....jaha blommor kul, bin aj dom sticks.....Ja, så tänker dom nog.



Ja, jag vet inte vad ni väntade er mina killvänner. Men det här e mattes favvisblomma. Inget märvärdigt tycker jag, det kunde lika gärna vara en plastblomma, eller???? Jag skiter i vad matte tycker, jag ska berätta om den vackraste blomman i världen om jag får bestämma. Häng med så får ni se.



MASKROSBLOMMAN, blomman med stora bokstäver. Jag blir så jädrans glad av maskrosor. Nu tänker ni nog att den där Göte han e ju knäpp. Maskrosen är ju ett ogräs..... Vem har bestämt det??? Jag skulle vilja träffa den som bestämde att maskrosblomman  inte är en blomma utan ett ogräs.



Här hemma på min gård växer tulpaner och maskrosblommor tillsammans. Det e så jädrans vackert. Det håller ni välan med om???



Nu tänker kanske vissa, Ferdinand fjollcollie som sitter där och luktar på en tulpan, nu ska ni få höra......jag har ju känt en viss avund på er uppåt landet där det växer korvbuskar och korvträd, men här nere i Skåne så har vi köttbulletulpaner. Nu blev ni allt förvånade. Kom hit så får ni se......Ni tror väl inte att jag luras. Nänä jag har väl aldrig varit så nära sanningen som idag.


Jag skrattar av glädje och stolthet. Jag har lyckats driva upp massor med maskrosblommor på våran stenlagda innergård. Jag har vattnat och gödslat hela våren. Vilket resultat, vilken framgångsrik odlare jag är.



Neeej!!! Vad tusan har hänt!!!! Skithusse har rivit upp mina maskrosblommor. Hur kunde du husse? Mitt hjärta gråter. Mina gula fina maskrosblommor som gör mig så tusan till glad och lycklig.



Nu kommer jag till bina. Dom trivs här hos mig precis som maskrosblommorna. Jag vill att alla ska känna sig välkommna här hos mig. Men husse han är grym, han e hård, han e hänsynslös, han e en husse som ligger på minus.



Husse har börjat mura igen bihålen i vårat hus.  Bort med alla bin sa han. Kom alla och hjälp till det här e kul. Men ingen kom och hjälpte till. Någon sa att vi måste faktiskt rösta om det här. Vi kan ju inte bara vräka alla bin som har  hyrt av oss i alla år.



Hörrödu GÖTE med stora bokstäver. Du ska inte vara arg på mig. Jag måste faktiskt mura igen några bihål annars så kanske huset rasar..... Ser du vad jag håller i handen????  Det e maskrosblommor från innergården som jag har planterat på ett bättre ställe. Vill du se???? Kom då din gamla sur collie!!!! Jamen häng med ni andra också, ni ska få se att jag inte e någon elak husse. Nä jag e en tusan till bra husse.... Den bästa husse som Göte känner... Det e välan inget konstigt med det????



Här springer jag runt i mitt nyodlade maskrosfält. Rusig av lycka.




Du HUSSE med stora bokstäver. Vi är välan inte riktigt som alla andra???



Nä, vi här hemma på våran gård älskar vi maskrosblommor. Dom har som en fristad här hos oss,  vi är delaktiga i att dom inte kan utrotas. Gud vad fint det känns. Nu mår jag så himla bra, jag trivs verkligen med att vara jag.  Det kan ni välan förstå??

By the way!!! Biiiina bor kvar. Det fattar ni väl!!!!


Välkomna till VÅRAN STRAND!!!!



Stranden här kommer vi!!! Ja,  hela familjen. Tant Gamma, moster Helga och moster Stina, Snygg-Göte som idag kallar sig för Farbror Göte och Lillebror kusin Jalle. Lakritstrollen kommer senare dom ville inte ha småglin i närheten när dom skulle strandrusa. Häng med på en härlig stund på stranden.....



Gamma skrattar glatt för hon snodde var enda boll. Snabbt som tusan tog hon dom.



Stina nu måste vi sammarbeta. Hm, hon e för snabb, vi får allt lura ut henne i vattnet.



Hahaha!!! Nu blev ni blöta, jädrans vad kul jag har det. Stanna kvar för tusan. Det kan hända mer roligt i dag. Vem vet. Jag kanske lurar ut någon annan i vattnet.



Oupsi daisy!!! Behöver ni hjälp tjejer. Jag kan välan rädda er om det behövs??



Såg ni??? Jag blev iknuffad!!!!



Detta kallas tusan till bra teamwork Stina. Jädrans va kul vi har.



Nu har bollen hamnat rätt. Ni ser välan så fint den ligger i min perfekta mun. Tänderna lyser vita mot den gula bollen. Titta ordentligt, njut, låt er bländas av min skönhet för nu tar jag ett steg tillbaka. Jag e ödmjuk och generös och lämnar över  plats åt Lilla Jalle von Fornborgen en tusan till gullig liten kamrat.



Jag måste säga att han redan e en duktig liten bolltrollare. Han e lik mig. Tänk vilken tur han har!!!!



Liten men tuff. Vågar bada tassarna första gången på stranden . Respekt Jalle. Han e lik mej!!!



Lika snygg bakifrån. Precis som jag. Vad e det med oss Fornborgare??? Vi e liksom extra allt. Det e välan inget konstigt med det???



Jag har lärt ut mitt spjättspjång till Jalle, snälla ni andra bli inte avis. Jag lovar att lära ut något annat makalöst men spjättspjången dom e nu slut.



Nu springer jag och mina vänner ut ur bloggen. Ystra och lyckliga. Gamma, Helga och Stina lyckliga för att dom känner mig. Men varför e jag yster? Varför e jag lycklig? Jamen det vet ni väl? Jag e yster och lycklig för att jag e jag. Jag e en tusan till makalös collie. Ja, den  bästa jag känner.



Här sover Lillebror kusin Jalle med öppen mun, han drömmer och pratar i sömnen.....ZZZzzzzZZZ.. Jag vill bli snygg som Göte...ZZZzzz...Jag vill bli stark som Göte...ZZZzzzzz...Jag vill bli JALLE med stora bokstäver....ZZZZzzzz...Det e välan inget konstigt med det????

Nä, det tycker jag e ett bra mål i livet.... Hej då bloggen vi syns snart igen...... Jag längtar redan!!!!!!

Mitt underbara liv!!!!



Hej mina vänner. Här ligger jag och Stina i våran nya koja. Vi snackar om livet och hur jädrans tjolahoppsan vi har haft i veckan. Vi fick nämligen släktbesök i Onsdags. Hela gamla familjen från Ekerö. Ja, barndomsmatte och husse, vackra Gamma, lakritstrollen Siri och Örnie och sist men bäst Lillebror kusin Jalle. Häng med nu så ska ni få träffa min barndomsfamilj.



Nu ska vi ut på äventyr. Jag tänker avslöja en hemlig plats, snart... men ni får hänga med och se själva.



Lillebror kusin Jalle hängde med riktigt bra. Han sprang på som tusan. Nu är vi ute på stora fältet. Det e ett riktigt tjolahoppsan fält. Kom nu så tassar vi vidare i våran myspysiga promenad.



Nu kommer mitt avslöjande. Vi är på BLÅKULLA!!!! Det är hit alla kvastar styr på påsken, men till vardags så kallas kullen inte ens kulle utan för HJALMARS BACKE. Ha!! Vad säger ni nu va? Tänk att jag kan springa upp och ner här varje dag. Men ni ska veta att på Påsken så förvandlas kullen, när man går förbi så syns den inte. Kullen är då gömd i dimma och man kan endast ta sig dit med kvast och katt. ......



Nu vill jag gå hem gnällde Lillebror kusin Jalle. Jag e trött och hungrig. Bääääär mig!!!! Håll truten din lilla gnällspik sa jag. Jag kände att jag behövde va lite tuff. Han e ju så gullig så det kan ju bli lite för mycket jollrande. Ja, ja nu går vi vidare hemmåt.


Här skulle husse styla lite för Olle och Bettan. Se här platsliggning trippel snyggt, men så skrytig får man inte vara på bloggen för då åker huvudet av. Sorry husse, men det va Stina och Helga som hittade på det.



Väl hemma så fick husse tillbaka huvudet för vem skulle jag annars titta på??? Vi körde lite lydnadträning för som ni vet så är jag ju bara bekant med olydnad, ja inte bara bekant utan riktigt bra men Bettan förstörde min lycka för hon sa att det kan du faktiskt inte tävla i GÖTE. Som tur va så sa hon GÖTE med stora bokstäver.....



Nej skrek lakritstrollet!!!! Göte du får inte bli lydig du ska ju fortsätta att toka dig på bloggen. OK sa jag klart jag fortsätter att toka mig men någon gång då och då kan jag välan glänsa lite i lydnad. Jag tror att jag skulle trivas med det...Ja för bövelen det blir bra.



Hahaha!!!! Örnie tycker att jag e så jädrans rolig så han var tvungen att bita på en träbit för att inte skratta på sig. Ja jisses vilken dag. En riktig tjolahoppsan och tjolahejsandag.



Jag e en liten pinnapportör sa Lillebror kusin Jalle. Såååå duktig!!! ja det e välan inget konstigt med det. Vi e ju släkt. Ja,  jag har ju bestämt att han både e kusin och lillebror.



Nä, du Götes husse nu vill jag gå in och jaga Busan annars käkar jag upp dig. Mmm smaskens!!!!



Nu tänker jag önska er en tusan till trevlig Fredagskväll och missa mig inte i morgon för då ska ni få följa med oss till VÅRAN STRAND. Det får ni inte missa!!!!!!





Tjockskallig!!! Jag???



Hej mina bloggisar,vänner och ovänner välkommna att morgonfika med mig och husse. Vi snackar lite om vilken strategi vi ska ha i dag på utställningen i Osby. Ska jag va coool, gullig eller bara mig själv? Vi får väl se vad jag känner för. Det som ska bli kuligast e ju att träffa barndomsmatte och husse. Ja dom har åkt hela vägen från Ekerö för att träffa mig. Jag e en tusan till omtyckt kille.



Barndomsmatte blir helt till sig när vi träffas. Hon ska klämma på mina vackra öron och fixa med min päls. Det va väl ok för mig. Jag trivs att bli pysslad med.



Det här mina vänner e Jalla jalla en ny liten Fornborgare som hälsar på. Nä, han e inte min även om han nog hade velat. Jag kan ju lära honom så mycket, kanske för mycket för hans eget bästa. Nu kommer en gåta.....Hur låter matte när hon får se Jalla Jalla????? Rätt Torsten och Rudi. Visst va svaret Åhh med huvudet på sne. Fjolliga vuxna dom skulle ju se hur dom ser ut. Åhh med huvudet på sne. Vad e det för sätt??? Nä nu går vi  vidare i dagen. Ja de e väl lika bra att få det överstökat.......PUh!!!



Husse du e så snygg. Bettan för tusan visst e han  välvinklad i bak? Det här går finfint husse.



Jaha domaren ger mig handen. Är det bra eller dåligt?? Det har ju alltid varit bra, men jag känner mig osäker. Vi fortsätter, häng med. Hur ska det gå????



Det va en tusan till tjockskallig collie sa hon.  Du får allt ett blått band. ( Ja, ni som inte vet så betyder det 2:a i kvalitet.)


Hörrödu Göte i dag gick det inte bra sa husse. Skitsnack sa jag, jag e så jädrans glad. Jag e så nöjd, men förbövelen fattar ni inte ?  Blåttband, killfärg. 2:a dubbelt så mycket som 1:a, tjock skalle det bästa av allt. Jag har så mycket innanför pannbenet så det syns utanpå. Snälla ni bli inte avundsjuka men jag e ju så jädrans bra. Jag har en stor hjärna helt enkelt. Jamen det e välan inget konstigt med det. Jag e GÖTE med stora bokstäver!!!!



Vad hände mer denna makalösa dag. Jo, jag träffade Xelma. Vi är inte släkt men jag har bestämt att vi ska vara kusiner. Så mina vänner säg hej till min lilla kusin Xelma en tusan till gullig tjej. Ni ser välan att hon skrattar av glädje när hon fick veta att vi skulle vara kusiner. Nu fortsätter vi, jag har sparat det bästa till sist.



Låt mig presentera Gamma von Forborgen min barndoms lektant.  Har ni sett något vackrare. Hon e klok, hon e vacker, hon bara äger helt enkelt. Nu vet jag att du undrar Torsten. Va då äger??? Jamen det e ett utryck som man använder. Vi kan säga att hon för sig som om hon äger hela världen. Så kan man säga......



Det här är Gammas CK rosett och Bettans fina borste. Det är en jädrans fin borste som både jag och husse har blivit borstade med. Ja husse va lite rufsig i mustachen och det går ju inte när han ska hänga med mig. Snygg hund, kräver snygg husse. Jo vars, så är det!!!



Du Gamma hur ska jag avrunda dagens blogg tycker du??? Jaa, det kan jag ju berätta, det var ju inte bara utställning jag har ju faktiskt blivit exteriörbedömd för korning.



Jag hade som tur var alla tänder i munnen och inte någon annanstans. Pust!!! Det går ju bra...



Jag hade både längd, höjd och bröstdjup.  Nu finns det mått på mitt underbara jag. Det va väl bra. Nu ska jag berätta för Jalla Jalla, häng med, ni får gärna lyssna.



Nu Jalla Jalla ska farbror GÖTE berätta lite om livets gåta. Det e så att allt blir så bra som du själv vill. Man kan vända det som e negativt till något bra om man bara vill. Du kan gå hem och gråta för ett blått band. Inte jag, jag älskar blått, jag e ju en blue merle. Du kan bli ledsen när domaren säger Göte du har för grovt huvud, inte jag, jag blir så jädrans glad. Tjock skalle, mycket innan för pannbenet. Det e bra.  När jag sen tittar i mitt exteriörbeskrivningsprotokoll så kryllar det av ettor, det finns några andra siffror men jag ser  bara ettorna för dom e flest. Då blir jag gråtig, inte för att jag e ledsen utan för att jag har haft en tusan till bra dag. Nu Jalla Jalla dansar jag vidare i mitt underbara liv. Du vi syns på Onsdag då ska du få följa med till Stranden.....Min alldeles egna Strand sen vill du nog stanna kvar här hos mig. Det e välan inget konstigt med det?

Nu e jag så jädrans trött. Kom nu husse nu ska vi gå i säng. Kom nu !!!!




Allt är inte som det verkar!!!!



Hej mina bloggisar. I dag är det inte längre lördamorron utan det har gått några dagar. Men jag tänkte berätta om Söndag eftermiddag. Jag tänkte prata om att det som sker kan kännas skitbra men ändå inte.  Ett exempel, träning med husse det e kul, han va så duktig och sprang fint tycker jag. Lite skräpig outfit men snygg ändå. Skitbra men .....inte riktigt bra.



Här står jag stolt och vacker och tusan till glad. Svansen lever liksom ett eget liv. Då säger husse ner med svansen GÖTE! Tur att han sa det med stora bokstäver annars kanske jag hade surat till. Glad svans bra..... men ändå inte.



Så ja, mycket bättre sa husse. När man e glad på utställning så ska man vara glad någon annanstans än i svansen. Det vet jag nu men ingen har lärt mig va fan glädjen får sitta i stället. Skriv och berätta vet ja, om ni vet vart det får spritta så tala för tusan om det för mig. Jag ska ju på utställning på Lördag och känner att det bubblar av glädje i hela min svans. Det kokar liksom över. Härligt och bra.... men ändå inte....



Jag känner mej på det stora hela rätt nöjd med dagens träning. Jag var fin, husse var fin, ja, vi e allt ett tusan till snyggt ekipage husse och jag. Nu  e jag  lite trött så här på eftermiddagen och myspysar i soffan, men jag kan inte somna. Det tisslas och tasslas och helt plötsligt så känns det inte bra......



Husse ropar på mig. Kom Göte (med små  bokstäver) nu jädrar e det inte bra. Han lyfter upp mig  när jag försöker fly. Nu ska vi bada. Åhh vad mysigt säger husse. Jag har älskat min husse hela helgen. Jag till och med funderade på om han skulle bli uppflyttad en grad. Ja, till husse med stora bokstäver. Allt e förstört, kärleken, vänskapen och tilliten. Hur ska vi reparera detta????



Förnedrad och blöt, en spillra av mitt vackra jag.



Så ja lilla gubben. Nu ska husse sjunga GÖTES visa så känns allt bättre. Mjuk GÖTE, söt GÖTE liten boll av päls. Blöt GÖTE, torr GÖTE nu så e han gla... trala!!!



Visst e jag glad igen. Det finns ju så mycket att vara glad över. Nu e jag ren och fluffig och jag e vän med husse. Eller jag e vän med HUSSE med stora bokstäver. Något som jag älskar att göra är att gosa med Rebeccas hand och gnaga lite charmigt. Det fick jag göra som tröst efter badet. Ni ser mina vänner, badelände kan vändas till något riktigt bra. Ni fattar välan att jag inte var rädd i badet på riktigt.Jag bara spelade rädd. Ja för dramatikens skull. Vem är du som inte tror på mig???  Säg ditt namn?? Puh! Jag trodde det va du TORSTEN, men det klart att du vet att jag GÖTE med stora bokstäver inte e rädd för ett litet bad.

Hej för i dag alla mina vänner och hej då bloggen. Vi syns i morrn eller i övermorrn, eller om vi har otur om en vecka. Nä så länge kan jag inte vänta. Jag vill allt läsa om mig själv  så fort som möjligt. Jamen det e välan inget konstigt med det???

En vanlig Lördag i mitt makalösa liv!!!



Nu e det Löööördaa morgon och jag har det så jädrans bra.....Husse vi ligger kvar en stund och bara goooosar, sen kan du gå upp före mig och göra frukost.  Visst husse???



Husse jag vill ha leverpastejsmacka med gurka. Fixar du det e du snäll. Jag ligger kvar en stund och bara myspysar. Mmm vad myspysigt jag har det ....



Åhh.... Vad jädrans mysigt vi har du och jag husse. Vi kan välan säga att denna dagen e våran dag. Ja din och min alldeles egna Lörda. En mysarpysarlörda.  Kaffekopp på dig husse. Va fasiken e det du säger??  Skulle jag vara för stor att sitta i knä??  Nej där har du fel. Jag e liten, fluffig och gullig. Det måste ju vara ett rent nöja att ha mig i knät. Du husse jag tror att alla skulle vilja vara i din tröja just nu och ha mig så nära. Jamen det e välan inget konstigt med det???



Nä du husse nu vill jag dra ut på en myspysig morgonpromenad.... Vart vill du gå husse??? Du får bestämma, ja bara om du bestämmer att vi går till Hjalmars backe. Jag älskar att valla Helga och Stina i backarna. Kom nu så sticker vi.



Jiiiha!!! Jag e så hiskeligt pigg och sprudlande lycklig. Kom och ta mig om ni kan......ta min pinne om ni kan.......Halllå jag finns ju här......



Stina..... för tusan du har inte en chans. Jag e störst, jag e bäst och jag e snabbast. Jag e Göte en tusan till colliepys en av dom bästa jag vet. Jajamen så e det!!!!



Helga min vackra pudlatjej.  Kom och va med, jag lovar att du ska få hinna i kapp, men bara för en liten stund sen springer jag i från dig. Jamen det vet du välan att jag måste..... Jag e ju bäst när jag springer först.



Husse blev så galet glad när han fick leka med bollen. Ja sa ok jag kan välan jaga bollen om du nu så  gärna vill.  Jag kände att jag skulle vara lite extra snäll mot husse i dag. Det e ju trots allt min och husses mysarpysarlörda i dag.



Nu vet jag inte riktigt vad han vill. Jag har gått med på allt i dag bara för husses skull, men nu börjar jag faktiskt tröttna.... Vad menar han? Jag undrar varför? Nä, nu e jag både hungrig och trött. Husse nu får du gå vidare i din dag jag orkar inte mer.



Jag e så trött.....



Ääh, du husse kom och mata mig e du snäll, jag e så trött men du vet välan att jag behöver mycket mat. Maaaata mej.......



Nu mina vänner skuttar jag vidare i mitt underbara liv. Jag sparkar lite gulligt med bakbena, tittar lite över axeln om någon vill hänga med. Nä det får ni ju inte för jag ska  gå och lägga mig.  Ja som vanligt ligger jag mellan husse och matte, jag har försökt att vänja dom av med det men det går inte. Det känns som om dom inte kan vara utan mig. Jamen det e välan inget konstigt med det?????

RSS 2.0