Ett tusan till Gott nytt år!!!!!!!



Hej alla mina kamrater, bloggarvänner och annat smått och ogott. I morse när jag va ut en sväng så va det ett jädrans kackel på alla kråkor som satt och värmde sig i röken från skorstenen. Jag ropade hej! Va kommer ni i från.???? Vi kommer från hela världen med nyårshälsningar till dig Snygg-Göte, det va vad dom sa...Oj, va glad jag blir. Tänk att jag e så poppis.  Kråkan Pirre hade flygigt ända från Paris med en hälsning från min vackra vän EDITH hon sa....fortsätt att leta efter våren och vackra stubbar, det va vad hon sa. Högst uppe i trädet satt en liten, liten kråka som hette Pite -Torsten döpt efter ja det fattar ni välan... Prins Torsten den dansande väderguden från Piteå. Han hälsade att nu du Snygg-Göte, nu får du fanimej sköta ditt jädrans skitväder själv. Hmm!! Du Torsten jag ska nog snacka med din matte, ja om ditt språk . Nä jag bara skojar Torsten. Vet du vad du e allt min soulmate vi e snygga vi svär som sig bör när man e prins och greve. Kråkan Penti han hade flygit tur och retur från U-V  han hade hälsningar från en jädrans massa vänner. Han hade träffat mina vackra kusiner Prinsessorna Greta och Havanna dom hälsade Gott nytt och att jag skulle hålla mig i skinnet i dag. Moster Pillan hon ligger och sover för hon jobbar natt. Men jag vet allt vad hon drömmer om. ZZzzz Sny....Göt.....zzzz värl....b.. col....zzzz. Moster Pillan min bästa gudmatte och moster jag hoppas att natten blir lugn för både dig och alla sjuka barn. Puss Moster.....Faan va kallt det blev, jag måste gå in. Jag ska ju fira nyår och det vill ni välan se hur det ser ut.....



Vi börjar lite lugnt Paddington och jag. Vi har snackat om det där med festandet och vi bestämde att det blir lugnt med majjon....



Vi e bara glada, nyårsfina och lugna....



Husse har du koll på majjon. Har du sett om det e några tassavtryck i burken????



Jädrans Paddington, du har tullat i burken. Vi skulle ju låta bli, det hade vi ju bestämt....



Husse va faan! Ska jag nu behöva ta hand om den här jädrans fyllenallen. Jag bara undrar???



ZZZzzzzZZZzzz



ZZzzzzzZZzzzz



Så jädrans trött jag blev av att fira Gott nytt år. Va e det för en tokig dag att fira, ska man bli så här....



Kamrater ni kan vara lugna. Det här e bara på skoj. Paddington och jag har inte tullat i majjoburken. Vi ville bara skojsa lite med er.



Ha, ha jädrans vad roligt det var att luras. Nästa år då ska jag bara leva i sanningen. Ja, i min sanning, den kan man få tolka lite som man vill. Nu vill jag bara säga GOTT NYTT ÅR!!!! Till Ekerös bloggardrottning Britta, till Malin alias Dr XX nu kan det bara bli bättre... Gott nytt år till min gudmatte Pillan puss, puss....Gott nytt år till hela LAGOTTOGÄNGET. Hmm undrar varför jag dras till Lagottosar, Jag e ju för tusan en Collie. Ja visst ja jag har ju min lilla Parisprinsessa Edith hon e ju en collie. Gott nytt år! Sigge, Tuna Luna, Valle Vagabond, Taxarna Malte och Snoken. Gott nytt år Filifjonkan .  Alla mina kusiner och Farsan Eros gott nytt år för tusan. Min fina syrra Iris von Fornborgen och alla andra Fornborgare så klart. Har jag glömt någon så va det inte meningen. Sist men jättemycket Gott nytt år TORSTEN EN TUSAN TILL PITEPALT.

Ta det nu lugnt med majonäsen mina vänner och  ha en tusan till mysigt nyår så syns vi nästa år.

GOTT NYTT ÅR!!!!!!!









På spaning efter våren!!!!



Hejsan alla mina bloggarvänner. I dag forsätter min spaning efter våren. Jag tror att våren kanske har kommit av sig lite. Men jag ger inte upp. Häng med vet jag, vi går en sväng på byn. Det e vårigt frostigt ute.



Springer jag för fort?? Jag e så sprudlande lycklig i dag. Jag vet inte riktigt varför.  Skynda nu, vi ska ju leta efter våren...



Vi stannar här en stund. Jag behöver tänka. Jag e så ivrig, nu lugnar vi oss lite. Varför e jag så sprudlande i dag??



Vet ni vad jag ser nu? Jo, jag ser tre stycken rådjur. Men jag e ingen jakthund,  jag tänker inte jaga dom jag sitter här tyst och bara tittar. Shhh! Inte störa. Vi bara tittar.....



Matte e det något jag har glömt?? Det känns som om du vet något som jag kanske inte har tänkt på.



Nu kom jag på vad det e för en dag i dag. Matte för tusan det e ju din födelsedag.  Jag visste att det va en jädrans speciell dag i dag.



Matte kom!!! Nu ska vi plocka en vacker bukett med våriga vinterblommor. Det e allt det jag ska göra. Häng med ni andra också. Blommor va det!!!!



Jag e så jädrans vårvimsig i dag. Va vad det nu då, jo söka efter vårtecken och  vårblommor till mattes fyllaårbukett. Ska det vara så jädrans svårt. Jag tro jag behöver omega 3 det e välan bra för minnet har jag hört..



Nu får jag allt skärpa mig. Jag tror jag stoppar ett strå i munnen och tuggar lite cooolt på. Det ska vara bra för minnet har jag hört.



Kamrater!!! Titta på mig. Nu e ju jag så däringa jädrans gullig igen. Jag e så gla tralala att jag e jag tralala.... Så där ja nu e jag tillbaka  till verkligheten. Vårtecken och blommor....



Det här mina vänner e dagens bästa fynd. Ja vårtecken fynd. Ihop knorvlad taggtråd. Det betyder att kossorna e fria... Släpp kossorna loss det e vår. Har ni inte hört det förut. Hmm!! KAN DET VARA TYPISKT FÖR VÅRAN BY TRO!!!



Se här vilka vackra vårvinterblomster, det här får bli början på min fina bukett.



Lite röda bär i buketten, det blir tjusigt. Tjusigt ska det vara till matte. Det fattar ni välan!!!!



Nu e min vårvintriga bukett färdig. Jädrans va fint det blev. Grattis matte på .......dagen, oj vad många prickar det blev. Nog för att matte e gammal, men inte så jädrans många prickar gammal. Ja ja. Grattis i alla fall för tusan!!!!



Hmm!!! Jag sjunger en liten visa till matte tror jag. Mjuk matte, varm matte, matte fyller år. Glad matte, trött  matte, hurra hurra hurra.... By the way mina vänner. Jag har förstått att ni kanske inter riktigt tror på att rosorna slagit ut nu i jul. Skulle jag luras???? Nä, vet ni vad. Jag en tusan till reko colliepys. Ni ska få se!!!



Jag har fotat alldeles nyss. Ni ser välan frosten i gräset. Det här mina vänner e en tusan till tålig vårvinter ros. En av de bästa. Nu har jag inte tid med er, jag ska pyssla om min gamla matte, men alla mina vänner vi syns ju snart igen. Det lovar jag er. Så sant som att den häringa rosen e på riktigt.




God fortsättning på ....va faan då!!!!



Hej mina vänner! Jädrans vad ni har varit nyfikna på min julklapp. Den här bilden e den enda som finns. Det låg ett ben i mitt paket, men nu har jag ätit upp det lilla benet. Jag va på ett sånt jädrans tugghumör så när jag ändå va i gång så tog jag Stinas och Helgas också. Ja,ja kan tyckas taskigt men va faan!!! Glöm nu det. Nu kanske ni tycker att jag borde fått mera paket. Näe, jag e nöjd. Vi i våran familj ger bort annat på julen, så som pussar, kramar ja en jädrans massa kärlek helt enkelt. På så sätt så sparar man ju på både papper och snören.



Busan och Paddington blev vänner på julafton. Kära vänner.



Årets pussansvarig det blev minimatte Rebecca. Hon vill ju bara pussas hela tiden. Ja nu har vi pratat kärlek och pussar. Vad har hänt mera. Hm! Låt mig tänka efter.



Busan och jag bestämde att vinka hejdå till julen och gå vidare. Hej då julen!!!



Vi går ut en sväng. Häng med!!! Jag tror jag ska leta upp våren. Här nere i södern så kan ju våren komma strax efter jul.... Vad kommer jag att hitta i dag????



Rosorna har börjat blomma. Det va välan ett tusan till vårtecken. Nu går vi vidare. Kom nu!! Ni får lukta på rosen sen. Vi måste vidare i våren.



Fåglarna har börjat bygga bo. Jag stannar upp i mitt vårletande och frågar...va faan kommer ni i från? Vi kommer från olika håll i världen. Några har flygit ända i från Piteå. Åå!!! Känner ni Torsten??? Frågar jag...Ja för tusan, han e ju känd från Let's snö dance ....honom känner vi mycket väl. Vi har Penti kråka här från U-V han har en hälsning från Majonäsdamerna...Dom säger go Göte go.... Kul!! Tackar så mycket för det. Nu måste jag kila vidare i vårletandet.



Syrenknoppar, det va välan ett tusan till vårfynd. Snart kan man ju göra en vacker bukett med syren och rosor. Nu börjar det spritta i kroppen. Våren e på gång. Jag visste välan det. Efter jul när man säger god fortsättning så betyder det ju god fortsättning mot våren.


Smultron att sätta på strå. Jag tar in dom till matte. Då blir hon glad. Ja det tänker jag allt. Ja, att  göra matte gla tralala!!!!



Hörnini mina vänner!!! Jag funderar på en ny vårlook. Vad tycker ni om båda öronen rakt upp????



Eller ett öra fram och ett öra rakt upp. Jag ändrar inget förens ni har sagt vad ni tycker. Jag e ju trots allt Snygg-Göte en tusan till snygg collie. Jag vill ju inte ändra på det.



Min sista lilla snöhög. Vad ska jag göra med den??? Jo! Jag ska göra en snöboll, i snöbollen skickar jag en hälsning med både pussar och kramar, utan papper och snören men med en jädrans massa kärlek till alla mina bloggarvänner. Ha nu en god fortsättning.. på va faaan då??? Jo, mot våren. Har ni tur så syns vi morrn.

Hej då bloggen!!!!





God Jul alla mina bloggarvänner....



Hej alla mina vänner. Här sitter vi på julaftonsmorgon och bara väntar på att få hugga in på julgröten.



Tusan vilken jädrans tur jag har. Ni ser välan vad som ligger på min tallrik. MANDELN det va ju jag som fick mandeln. Vad betyder det kanske ni undrar?? I min collipysiga värld betyder det tur med brudar ett helt år. Ja ända till nästa jul. Det var ju tusan till jultur för mig.



Hmm!! Har hon inte glömt en smula?? Visst ser det ut som det ligger ett grötriskorn kvar på tallriken...



Yes!!! Stina glömde kvar lite, tur för mig....



Helga, jag tycker du börjar se mätt ut. Nu räcker det Helga, för bövelen!! Jag vill ha slumpen. Tomten,  för tusan jag älskar  ju julgröt..



Det här e min julstrumpa med min julklapp, men jag får inte öppna. Vem faan bestämde att man ska se på Kalle Anka innan man öppnar paket. Det va ett dumt bestämmande. Det hade jag aldrig kommit på. Jag kommer ju bara på bra bestämmande, så det så!!!



Här sitter mellanminihusse Simon och spelar vackra julmelodier på gitarren. Nu får jag allt slänga in ett Penti citat igen. Obs!!! Läses på finlandsvenska. "Nuu jag känna julen börja komma"  Så jädrans rätt han har min finske vän Penti.....



Paddington och jag tog ett litet snack med alla gosedjuren och julgrisen. Vi pratade om livet, om julen, om vilken tur vi har som kan ligga här vid granen och vänta på att få öppna julklappar. Vilken tur att julgrisen hittade hem med KATTEN KATT. Det pratade vi om.



Matte, va e klockan???? Va! Inte mer. Kan vi inte bestämma att vi får öppna ett paket nu??? INTE!!! Det här e jobbigt. Vem faan sa att man ska vara lycklig på julafton. Väntan, väntan och väntan. Nu döper jag om julafton till den plågsamma JULVÄNTAN....



Nu mina vänner vill jag Snygg-Göte von Fornborgen en tusan till Collie tillsammans med Paddington, julgrisen och alla gosedjuren önska en tusan till GOD JUL!!!!

Njut av julen och krama varandra det e vad jag vill säga till er!!!!!

Katten katt en rymmarkatt!!!!



Hej alla mina bloggarvänner och alla ni andra som kanske har gått vilse i bloggarvärlden. Ni som av misstag hamnat här lugn bara gå rakt fram och sen till höger så kommer ni ut här i från. Kära Vänner, jag förstår att ni saknade mig i går, men ni vet ju, jag kommer alltid tillbaka. Jag va ju tvungen att ta ledigt. ,Vi hade lite problem i familjen. Katten katt och julgrisen va på rymmen. Först blev blev jag bara förbannad, men när mörkret lade sig över byn så blev jag orolig och gråtig. Jädrans katt så mycket bekymmer jag har haft.



Jag letade hela natten och hela förmiddagen. Jag har ropat mig hes. Ja på mitt voffiga sätt. Voff, skitkattvoff....Jag var helt uppgiven och ledsen då ser jag julgrisen stappla in på gården, vinden viner och snön piskar på det sorgsna ekipaget. Jag skyndar mig fram och säger hej! Va fan har ni varit???? Jag fryyyyser... jag e bara en liten gosekatt och jag fryyyyser.



Först ska jag skälla ut dig jädrans katt. Hur kan ni vara så dumma att rymma före jul. Tänk om ni inte hittat hem då hade ju jag fått era julklappar. Hur känns det va???



Hur e det KATTEN KATT??? Husse för tusan jag tror att han svimmade. Kom och hjälp mig. Vi måste ju få in KATTEN KATT i värmen...



Spring på julgrisen, svimmarkatten måste in i värmen. Vi måste lämna snöstormen och gå in.




Så där ja, nu har jag pysslat om katten katt. Han får ligga på värme och torka. Ni ser inte mig men jag sitter nedanför och sjunger en liten visa. Blöt katt, frusen katt, liten boll av päls. Trött kisse, sova kisse, purr,purr, purr...



Nu sitter vi i soffan i mitt fina finrum och snackar lite allvar. Ni vet collieman till gosekatt. Det stormar ute, men här inne, ja här inne här e det jädrans varm och gosigt. Jag känner mig nöjd, dagen slutade lyckligt.Vet ni vad som e så bra när  man e kung i sin egna blogg???? Jo men det vet ni välan. När man e kung i sin egna blogg så bestämmer man slutet, ni kan va lugna alla mina slut kommer sluta lyckligt. Jag e inte bara en tusan till collie. Jag e fan en fena på lyckliga slut. Så det så!!!!



By the way!!! Nyrakad och fin. Stina klagade på skägget. Hon tyckte att det va för sticksigt. Eftersom jag gör allt för mina pudeltjejer så blev det  till att hyvla av den fina tomte stubben. Kära familj det e fortfarande jag som ska vara tomte. Jag tänker skaffa lösskägg. Nä nä, inte löss i skägget utan ett lös skägg. Ja kära nån, ännu en dag i mitt underbara liv. Livet att vara jag EN TUSAN TILL COLLIE...

Hej då bloggen!! Vi syns i morrn!!!!




Fin, finare, finaste colliepojken det e jag det!!!!!



Hej mina vänner!! Här kommer jag lyckligare än på länge. Idag e jag så jädrans glad. Jag e så glad att jag vill sjunga. Ja, sjunga en sång till mig själv. Äh!! Jag väntar en stund så Helga och Stina får höra.....



Jag känner att jag vill dela med mig av allt jag kan till någon. Helga!! Vill du lära dig något av mig i dag??



Ja!! Jag vill lära mig att våga göra allt som du gör. Vi kan välan börja med att hoppa häck. Det vill jag lära mig...



Kom igen Helga!!!!  Du e ju nästan över. Lite mer fart nästa gång...




Vad vill du nu lära dig Helga?? Jag kan så himla mycket . Det e bara att välja.



Nä nu jädrar ska du få lära dig att valla hästben. Visst törs du. Jag e ju med hela tiden. Jag five star Göte den bästa hästbensvallaren på den häringa gården. Det e så sant som att jag syns på den här bilden. Så det så!!!!



Helga det går ju bra. Du e såå duktig. Jädrans va bra det går!!!



Inte för nära Helga då blir TRONADA SUR. Vi måste sköta det häringa fint. Valla hästben gör man på håll inte för nära. Har du förstått. Helga va snäll att repetera. Vad har jag lärt dig idag???



Jo, du har lärt mig att ha kul varje dag, att våga hoppa över höga häckar och det bästa av allt. Valla hästben men inte bita. Ja, valla men inte bita. Visst va det så???



Visst ja!!! Jag glömde en sak. Göte, du har ju lärt mig att jag e en tusan till Pudlamadam en av dom bästa. Titta bara Götes alla bloggvänner. Jag e så jädrans bra, jag tycker om att va jag. Det har Göte lärt mig...



Fasiken va mycket snö och is i tassarna. Nu kom jag ju på att jag skulle ju sjunga en liten sång. Hmm nu ska vi se hur den går......"mjuk göte, kall göte liten tass av is. Glad Göte, trött Göte voff, voff, voff"



Tack snälla goa Tronada. Det e så jädrans kul att valla dina ben och pussa på din mjuka mule.



Dagens skägg info!!! Jädrans vad det växer. Jag kallar det inte skäggstubb längre. Nej för tusan nu vill jag påstå att detta kallas skägg. Jag e helt lugn. Det kommer att vara tomtelångt till julafton. Ingen annan en jag duger till tomte. Va säker på det.

Nu ska jag softa med mellanmatte Carolina, vi ska se på film och gosa.
Hej då bloggen!!! Vi syns i morrn!!!!





Jag har kallat in bakjouren!!!!



Tjenare bloggisar!!! Jag e ledig i dag. Mattes kusin Helena tycker att jag har jobbat så många dagar i rad så det va dags för en ledig dag. Men det e ju så mycket att fixa så här före jul. Hm!! Jag får kalla in Busan, hon brukar hoppa in för mig i bland..



Busan vet inte riktigt vad snödjupskontroll innebär. Jag sa till henne att det e jädrans roligt att kolla snödjupet. Hon höll inte riktigt med. BUSAN blev skitförbannad på mig. Va fan har man en uppgift så e det ju bara att gilla läget. Busan för bövelen kan man få ett snödjup. Jaha sa BUSAN, djupet e typ en halv katt djupt. Burr!! Jag fryser!!!!




Göte vad ska jag göra nu då???? Jag vill gå in jag e inte van att vara ute. Jag e ju en liten innekatt..... Hörrödu din lilla katt du e inte klar ännu. Du har ju stallet kvar. Va, jag e ju inte hästvan. Näe, jag vill inte forsätta med det här jobbet. Jag säger upp mig nu. ....För bövelen skitkatt. Nu går du ut i stallet. Fattat!!!



Fy vad läskigt det va att valla in hästarna. Vad har jag kvar att göra innan jag får gå in i värmen??



TRONADA vill du pussa mig??? Snygg-Göte säger att det e jätte mysigt, men jag e lite skrajsen.



Mmmm!!! Vad gosigt och varmt det va att pussa en mule. Vad modig jag är. Jag e en tusan till cool(lie) katt. Jag e BUSAN MED STORA BOKSTÄVER. Så det så!!!!

Mattes kusin Helena det här var till dig. Ett helt inlägg med Katten Busan Österlens gulligaste katt...



Snödjupsrapport och lite annat smått och gått!!!



Hej alla mina fans, ja ni som älskar mig och hej till er andra också. Torsten nu måste du sansa dig. Det räcker med snö. Vet du hur du ska få stopp på snövädret?? Torsten jag e rädd att du bara vet hur man får igång snön men att få det att sluta kommer först i steg 2 i "dansa snö dansen" vi kanske blir insnöade till jul, men va faan gör det. Vi har det så bra här på våran gård...



Min magiska tass rapporterar snödjupet varje timma. Det skiftar från fem centimeter till fem decimeter. Det e så jädrans spännande med Skåne det blåser och driver, ibland vet man inte vart vägen tar vägen.



Hoho!!! Tronada vart är du??Jag tänkter gå in nu, jag vill bara säga hej då!! KANSKE en godnatt puss.



Du får allt tugga ur. Jag vill inte pussas när du har hö i munnen. Det kan du välan förstå.




OK! Ska vi godnattpussas nu.



Det här e stallchefen Charlott. Hon håller ordning på både hästar och möss. Hon en en tusan till stallchef. Jag tror att hon gillar mig men pudlarna dom kör hon ut ur stallet direkt. Jädrans klok kattmadam.




Ser ni vem som e häst och vem som e pälsmössa??? Den som gissar rätt vinner en puss från TRONADA



Äh!!! Alla vinner. Puss på er alla från Tronadas sammetsmule!!!!



Det blev för mycket snö Torsten!!!!



Min vän PRINS TORSTEN han har skickat ner snö och några minusgrader i från Norrland där han bor. Men du Torsten det blev lite för mycket. Men för tusan jag ska inte klaga, du skulle ju bara vara snäll och muntra upp mig. Det gjorde du också. Faan vad jag har lajat snölekar. Jag har varit ute nästan hela dagen. Men matte har inte fotat för det va så kallt om händerna. Så dagens bloggbilder är från i gårkväll med minimatte  Rebecca bakom kameran. Ser ni mig???



Här testar jag snödjupet med min magiska tass. Vad säger tassen??? Två  och en halv centimeter det e vad tassen säger.



Här sitter jag och smakar på snön. Samtidigt som jag kyler ner baken. I bland kan jag bli lite överhettad där bak, då e det så jädrans skönt att svalka av sig i snön.....



Jag vet vad ni tänker, jag vet vad ni drömmer om....




Ni skulle allt gärna vilja vara här hos mig just nu och om ni hade varit här hos mig då hade ni gått ner på huk, tittat lite gulligt på mig och sedan blåst bort snön från min nos. Åhh!! Fina Snygg-Göte kan jag få din autograf det e vad ni hade sagt till mig.



Nu e jag kall om både bak och nos. Jag tror jag går in i stallet en sväng och säger godnatt till hästarna. Det kan ju finnas någon som vill värma min nos. Häng med in i stallet vet ja!!!!



Hej Drama min vackra arabprinsessa, vill du värma min kalla nos??? Nä vet du vad lille colliepys, jag har inte tid med dej. Jag vill ha mat. Hallå kan man få lite kvällsmat!!!!



Jag går vidare till mitt favorithångel. TRONADA hon ställer alltid upp på att värma nos. Mjuka varma gosiga Tronadamule. Tänk vilken tur jag har. Det finns alltid någon som vill och kan värma och trösta mig när jag behöver. Jag e allt en tursam tusan till Colliepys. Jag e SNYGG-GÖTE VON FORNBORGEN med stora bokstäver. Så det så!!!!



Nu säger jag, minimatte REBECCA och mysmuliga TRONADA hej då bloggen !!! Vi syns i morrn!!!!






Lite gladare!!!!!



Hej alla mina bloggarvänner. Här ligger jag och skrattar, Paddington och jag chillar lite och snackar jul. Men först,  jädrans vilket stöd jag har fått. Jag känner mig sååå himla älskad. Jag säger som Idol Calle.... Tack som faaan!!! Jaha! Vad mer har hänt? Jo, PADDINGTON och jag har planerat julen.



Men vad har vi egentligen planerat??? Paddington sluta fnittra. Nu måste vi vara seriösa. Vi har bestämt att det e jag som ska dela ut julklapparna. Det e välan rätt. Jag e ju en tusan till julklappsutdelare.



Ojsan!!! Hur gick det Paddington? Jag tror att du blev lite majjo i knoppen, kanske lite burkig under fötterna.



Lilla Paddington. Du har fått i dej för mycket majonäs. Du ska få lättmajonäs nästa gång. Så ja, nu ska jag hjälpa dig upp.



Puss på dej Paddington. Du har ju varit så jädrans gullig mot mig  i dag.



Kamrater nu har jag gått vidare. Jag har lämnat mina skitarmbågar kvar i gårdagen. I dag e idag. Jag säger som min finska vän Pennti, "nuu jag känna lycka börja komma" Ni måste läsa på finlands svenska . Ja det gjorde ni bra. Men det e så. Jag känner att lyckan smyger sig på mig igen. NI har ju rätt. Jag e ju så jädrans bra. Det e ju inte bara jag som tror det. Ni håller ju med för tusan. E det inte dags nu?? Vad säger ni??? Jo för bövelen, det bubblar det spritter, nu säger jag det. E ni berädda....JAG E TEN STAR GÖTE det e välan inget konstigt med det.

Mina vänner, om några dagar så kommer det vara bättre än underbart. Det e vad jag känner och tror...




Så jädrans sorgsen!!!!



Hej mina vänner. Jag e så jädrans sorgsen i dag. Jag har varit lite gråtig i flera dagar. Det kom ett brev, inget skojsigt brev med film eller boll utan ett riktigt skitbrev.



Jag tar hjälp av min skugga när jag ska berätta. Det känns bättre när man e två. Det e lite som att hålla någon i handen.


Så här stod det i skitbrevet. Kära Snygg-Göte, ni må ha ett makalöst snyggt yttre, men min bäste herre, era armbågar e bara skräp....



Matte vi kan inte tro på det här. Det e helt befängt. Du måste ringa och fråga. Matte du ska fråga vad tusan betyder ED 2?? Det låter ju inte så farligt. Jaha det va inte alls bra. Hur kan det komma sig???? Matte betyder det att jag inte e five star Göte????



Matte nu går det ju åt pipsvängen med våra drömmar. Vi drömde ju om en liten familj, små Mini-Götisar, alla mina barn skulle heta Göte. Nu kommer jag ju aldrig bli pappa. Matte varför e det så jädrans orättvist????



Ingen kommer att få ärva min nobla lång snok. Min pomperipossa näsa. Ingen kommer se ut som jag....



Jag tar en sorgsen tupplur. Det kanske känns bättre när jag vaknar. I bland kan man sova bort lite gråt och elände och vakna full av ideer. Tänk om det kunde hända mig. Jag vill vakna glad och lycklig. Jag vill vakna  och vara sprudlande full i fan. Dryg och själgod, vackrare än när jag somnade. Jag vill utöka mina guldstjärnor, jag kanske vaknar och e TEN STAR GÖTE.... Allt kan hända.



Husse du måste trösta mig. Jag e fortfarande gråtig. Husse sjung lite... Mjuk collie, varm collie, liten boll av päls. Glad collie, trött collie voff voff voff. Nu husse börjar det kännas bättre. Du som e så fiffig husse. Du kan ju tillverka en rullator till mig. Den ska vara coool, jag menar Göte coool.



Nu börjar det spritta  och sprudla i kroppen. I min makalösa vackra kropp. Jag börjar bli glad. Matte jag har fått en ide. Vi kan ju adoptera. För tusan det går ju lika bra. Vi adopterar en liten gossevalp. Vi döper honom till Lill-Göte,  och du matte, vi älskar honom som om han vore min egna unge.



För bövelen mina vänner. Nu skrattar jag och e glad. Jag tänker gå vidare i mitt liv. Lika vacker, lika makalös och fantastisk som tidigare. Lite deffekt, men skit i det. Jag kan operera bort det som stör. Husse kan tillverka en tusan till rullator. Husse och matte älskar mig och ni mina bloggarvänner fortsätt och älska mig för den jag är.
SNYGG-GÖTE VON FORNBORGEN EN TUSAN TILL COLLIEPYS!!!!!









Jag och mitt extraknäck!!!!



Tjena !!!! Här ligger jag och e så jädrans gullig. Jag ligger och filosoferar över dagen som varigt. Va fan har jag gjort i dag???? Det frågar jag mig själv. Efter som jag pratar med mig själv så måste jag ju svara. Hm!! Jo, nu kom jag på. Jag och Busan har tagit hand om disken.



Busan behövde bara ta en tallrik så tog jag resten. Faan vad jag e snäll!!!!



Mmm!! Det här e ett bra kvällsjobb. Jag kan diska varje kväll. Vi behöver inte bråka om det här. Jag säger att jag gör det varje kväll. Hör ni!!!



Håll undan tummen husse!! Annars så slinker den med.



Så där ja!!! Sista tallriken. Nu e jag klar med med mitt finfina kvällsjobb. Vilken tur att jag har fått ett extra knäck. Undrar vad min lön blir. Nu kanske jag kan tjäna en massa pengar. Jag ska allt förhandla om min lön.



Hörrödu Husse!! Jag tänkte snacka om min lön. Husse såg bara förvånad ut. Han fattade ingenting. Han sa ingenting. Allt blev olustigt tyst. Lön för vad då sa han efter en stund. Du har ju tjatat om att få slicka tallrikarna. Du tjatar, bönar och ber efter varje måltid. Det här inget jobb Gullpojken, det e en belöning.

Jaha så va det med det extra knäcket. Inget betalt men bra ändå. Jag tänker inte prata mer om lön. Jag vill ju inte att jobbet ska gå till någon annan. Nej för tusan, jag fixar det utan betalning jag e så jädrans snäll. Jag e en tusan till snäll collie. Jag e five star Göte. Ja det e jag de!!!!

Hej då bloggen, vi syns i morrn!!!



Valla häst!!!!



Hallå mina vänner. Jag e här, jag e här. Vilken dag, när jag vaknade i morse så tänkte jag...hm lucia det skiter välan jag i. Jag vill valla häst.



Kom igen hästen. Jag e redo. Jag e en tusan till collie och förmodligen en tusan till vallare.



Jag börjar lite lugnt med att bara valla hästben. Det e nog så svårt. Men det känns bra. Jag börjar känna mig säker. Nu vill jag snart bli uppflyttad till nästa klass. Hel hästklassen.



Lite svårare. Både hästben och svans. Jag kommer närmare och närmare en hel häst.




Syns jag. Hoho jag e här bakom. Titta noga. Ja men titta där är jag ju.



Nu järdrar börjar det bli riktigt på riktigt. Vad säger ni nu va??? Jag e modig, jag e snygg och jag e även envallahästbenvallare. Ni skulle allt gärna vara jag. Eller???



Jiihaa!!! Jag e på väg till min första hela häst. Jäääädrar vad spännande. Häng med vet jag så får ni se...



Hel häst, jag vallar hel häst. Fasen vad häftigt. Jag e så jädrans glad att jag struntade i lucia och vallade häst i stället. Jag börjar känna mig säker nu. Säker på vad då, undran ni. Jo säker på att jag slipper glitter och tomteluva. Jag e ju en cool hästvallare. Inte en glittrig tomtepys. Nä vet ni vad!!!!



Ser ni vad cooolt. Hästen och jag har bakbena i luften samtidigt. Matte det va en tusan till bild!!!!



Nä nu börjar jag bli ofokuserad. Dags att vila. Dags att gå in och softa. Jag ska bara ta ett snack med husse..



Hörrödu husse!!! Öppna näven och ge mig godiset. Jag har varit så jädrans duktig. Jag e en tusan till hästvallare. Den bästa jag känner.



Nu går vi in och fikar husse. Ja kom nu husse. Duktigt, fin husse. Gå fooot för tusan, braaa!!! Nu ska husse få kaffe!!!



Det blev ju både tomteluva och glitter. Men det får man välan bjussa på. Ni kanske har upptäckt att det har blivit lite julfint på min blogg. Jag fixade lite bilder hit och dit sen ringde jag min gudmatte och tekniska support moster Pillan. Kan du hjälpa din gulliga gudcollie tro???? Visst för tusan sa hon och vips så var det jul på coliepojkens blogg. Jag bockar och bugar gudmatte Pillan och ni andra, ni kan välan kanske ha en tusan till gosig lucia och tredje advent.

Hej då bloggen. Vi syns i morrn!!!





Katten katt e frisk. För frisk!!!



Katten Katt e galen. Hon e överallt, jag hittade Katten Katt i taklampan, jag frågade vad faan gör du i lampan, strunt i det du skrattade katten och for vidare.



Jag tänkte chilla lite i mitt fina finrum för jag behövde lite lugn och ro. Men vad får jag se, jo Katten Katt dingla runt i fönsterstjärnan. Nu börjar jag bli lite orolig. Jag ska nog ringa till Dr X det här kan inte vara normalt.



Dr X var ute på ett sjukbesök så jag lämnade ett meddelande. Hjälp!! Ring upp så fort du kan. Katten Katt e inte som vanligt, Katten Katt e galen. Släpp min svans!!!!



För bövelen!!! Nu räcker det. Mitt tålamod har en gräns. Nu e den nådd. Matte ta bort Kattkräket, yes, nu ringer det,  måtte det vara Dr X. Matte, jag svarar!!!



Nu vet jag vad det e för tok med Katten KATT. Hon har fått för mycket majonäs. Katten Katt e ju för tusan majonäspåverkad. Det e inte hennes fel att hon har tokat sig i dag. Det e majonäsens fel. Tänk på det kamrater man kan bli lite tokig i hatten av majonäs om man e känslig. Vilken tokig dag. Jag tror att jag går och gosar med Stina, hon älskar mig, hon älskar att gosa med mig. Jag e nog det bästa hon vet.



Åh!! Vad gosigt vi har det, så här myspysar vi varje kväll. Vi e ena riktiga myspysisar....



Ja ni ser ju själva, hon fullkomligt avgudar mig. Jag e en mycket älskad colliepys. En tusan till collie!!!



Den här vackra rosen växer faktiskt just nu i min trädgård men det e nog den sista för i  år. Ha nu en pysmysig kväll, ät inte för mycket majonäs ni kan bli lite tokiga i hatten. Det skulle kanske vara kul vad vet jag.

Hej då bloggen, vi syns i morrn!!!!!

Jag älskar hela världen!!!!



Hej alla mina bloggarvänner. Vilken vecka det har varit. Jag har fått så många nya vänner. Jag har bloggat så jag e helt slut. Jag och matte sov länge i morse, vi gick inte upp förens kvart över sju.



Efter frukosten så satt jag en stund och funderade. Jag e så jädrans glad i dag. Jag skulle vilja krama hela världen. Men hur gör man då. Jag frågade matte men hon visste inte. Jag tycker att hon borde veta hon som e så gammal. Hon måste ju nån gång ha känt att hon ville krama hela värden. Hmm jag får fundera vidare....



Kan det finnas någon annan som känt som jag. Stiiina, Helga har ni velat krama hela världen någon gång???



Näe!! Men jag kan tänka mig att hela världen vill krama mig. Det skulle ju inte vara så konstigt.



Helga vad säger du då??? Jag säger som Stina. Jaha!!! Skitpudlar ni e aldrig till någon hjälp.



Busan, du kan välan i alla fall svara på hur man kramar hela världen. Jag vill veta. Jag vill ju krama hela världen i dag. Kom igen nu Busan. Jag brukar ju sjunga kattvisan för dig. Mjuk kisse, varm kisse tralala!! Nähe! Ingen kan svara mig. Jag kanske får googla. Hur ska jag fråga google. Snälla herr Google vet du hur man gör om man vill krama hela världen?? Jag e en jädrans trevlig colliepys som gärna vill veta. Skicka svaret till min mail.



Du kan krama mig säger husse. Aldrig i livet!! Du så jädrans skäggig. Gå och raka dig gubbe. Sen kan vi kramas. Du e ju inte hela världen,  men nästan.




Nu mina vänner får jag ta en godiscigarill och forsätta att fundera. Ni bloggisar kanske vet hur.?? I så fall berätta. Nu blir det snart IDOL. Jag röstar ju så klart på Calle han e så bra tralala. Om ni inte vet hur man kramar hela världen så krama mattarna och hussarna. Det e ju bra att fjäska i bland. Kram på er. Jag menar killkram på er.

Hej då bloggen vi syns i morrn!!!

Oskyldigt dömd, mysfrukost och på bättringsväg!!!!



Idag blev jag anklagad för att ha tuggat sönder husses arbetshandske. Det e ju för tusan helt befängt. Jag vet inte vad matte kan ha fått det i från.



Matte, för bövelen hur kan du säga att det e just jag. Det finns fler hanskälskare i familjen. Det e ganska allvarligt att anklaga sin fina colliepys på det sättet och med dom orden som du använde mot mig. Jag e i en känslig ålder. Det vet du välan för tusan matte...



Fram med bevisen innan jag överhuvudtaget pratar mer om detta. Hajjat!!!!!



Nä, nä du matte. No way, det där räcker inte. Har du inget bättre att komma med så kan vi lika bra släppa det. Tassavtryck, ha!! Vi kan välan gå vidare med den häringa dagen. Dagen som fick en dålig start tycker jag. Jag känner olustiga vibbar. Nu tänker i allafall jag käka frukost och kika runt bland bloggarna. Du matte!!! Du kan göra vad du vill.....



På väg till frukostbordet stannade jag till hos Busan jag gav henne en puss och sjöng den lilla kattvisan. "Mjuk kisse, varm kisse, liten boll av päls tralala.....



Mmm, svampomelett, kaffe och en titt in hos FILIFJONKAN en tusan till tant. Nu börjar jag rocka loss lite. Matte kan sura bäst hon vill. Jag har bestämt att ingenting ska grusa min dag. En dag i mitt fantastiska liv. Livet att vara jag. En tusan till collie.



Det e så jädrans spännande. Det rör sig på FILIFJONKANS BLOGG. Det e ju som att se på TV. Cooolt!!!!



Jag skulle titta till KATTEN KATT jädrans vad snopen jag blev. Där satt han på sängkanten och dinglade med benen. Hur faan e det sa jag... Bra sa KATTEN KATT jag tänkte resa mig upp om det går....



Nä det va nog ingen bra ide. Kryp ner i sängen igen. vill du ha något att äta KATTEN KATT??? JAG vill ha majonäs. Majonäs e det bästa jag vet. När jag äter majonäs så tänker jag på  majonäsdamerna och då blir jag GLAD.



Var så god. En burk majonäs till KATTEN KATT. Vilken dag mina vänner. Dagen blev ju bra fastän matte höll på att förstöra den alldeles. Frukosten  den va myspysig och det bästa av allt KATTEN KATT e uppe på bena... Vad mer kan man önska. Jo, en jädrans massa julklappar till mej så klart. Vem annars!!!

Hej då bloggen...Vi syns i morrn!!!!

Katten Katt träffar Dr X!!!!



STINA!!!!! För bövelen kliv ner från operationsbordet. Dr X ska laga Katten Katt.



Jag visste att det skulle gå illa när matte tvättade utegosedjuren. Värst skadad blev Katten Katt. Hon fick en spricka i ryggen och behövde ett kirurgiskt ingrepp. Jag ringde en polare, Dr X hon jobbar lite extra på fritiden och vill inte synas i min blogg. Helt ok för mig. Bara hon lagar Katten Katt, för som det e nu så ramlar det ut små kulor och annat viktigt för en gosekatts bästa.



Som ni ser så e Dr X CK. Det betyder att hon e chefs kirurg på den mycket nobla kliniken PLÅSTER OCH DESIVON. Det känns bra att ha henne som polare.



Så där ja!! Allt är fixat för en lyckad operation. Då e det bara att börja. Jag assisterar.



Lite bedövnig och lugnande, sen e det bara att börja sy. Ohh! Vad det känns bra. Jag har varit så jädrans orolig, Katten Katt har ju gått ner i vikt på grund av alla plastkulor som ramlat ur.




Dr X, vad kan jag hjälpa till med. Jag skulle med glädje sy lite. Inte!! Nähä, jag kan välan stå här och bara vara stilig. Det e ju jag specialist på.



Du plåstrar väl om Katten KATT ordentligt.



Nu e det snart över KATTEN KATT. Faan va du e duktig. RESPEKT KATTEN. RESPEKT!!!



Där satt sista stygnet. Nu e allt över. Puh! Det gick ju bra.



Lite bandage sen ska du få vila ut på sjukhemmet KATTOLINSKA ett mycket bra ställe. Där jobbar ju min gudmatte hon kan nog titta till dig.



Så där ja nu ska Snygg- Göte en tusan till collie stoppa om dig KATTEN KATT nu e allt bra. Nu ska du bara vila en stund. Jag ska sjunga en liten kattvisa för dig.



Mjuk kisse, varm kisse liten boll av päls. Glada kisse, trötta kisse spinn, spinn, spinn.





Om ni undrar hur jag kan så mycket. Jag menar blogga, sjunga, pyssla, läsa och allt annat , det e inget konstigt med det. Jag e ju så jädrans bra. En tusan till collie som gillar att blogga. Vi syns i morgon alla mina bloggarvänner. Ha en pysmysig kväll. Det ska jag!!!!

Leta julgran och chilla fett!!!!!



Tjenare mina vänner. Idag ska matte och jag ut och leta julgran. Det måste ju finnas i skogen tänkte vi. I julgransskogen.



Ut med vägen hittade jag en schyst badpöl till Sigge Svamphund. Jädrans fin pöl. Ett riktigt pölfynd.



Jag hittade även roliga svampar. Jag menar svampar man blir rolig av. Matte stoppade mig i sista stund. Jag hade öppnat gapet, var redo för en tugga men blev stoppad.  Men GÖTE du behöver inte roliga svampar du e rolig ändå.



Matte!! För tusan, jag tror att vi har hittat julgransskogen. Nu ska vi välja gran. Jag får välan bestämma??? För jag e bäst på julgranar i våran familj.  Jag e snuddans  julgransspecialist.




Hmm!! Hur ska jag kunna välja ut en gran i bland alla granar. Jag tycker att alla ser likadana ut. Vad säger du matte....



Matte jag har hittat min julgran. GRANEN med stort G. GRANEN med ett GULDGULT band runt stammen. GRANEN som GULL-GÖTE ska ha. Den eller ingen.



Ni kanske förstår att jag kom hem utan GRAN. Matte och jag kunde inte mötas, vi kom inte överens. Vi snackade inte samma språk idag. Men vi e vänner . Jag bestämde att vi skulle chilla lite i biblioteket. Jag kanske e så gullig att jag spelar lite på pianot. Det älskar min matte.



Jag spelade en truddelutt av en snubbe som heter Mozart. Coolt namn. Han som hänger på gungstolen och tittar intresserat, det e Hobbe en vän till familjen. Han jobbar extra som nackkudde åt matte när hon sitter och stickar. Jädrans bra extraknäck...



Tusan jag glömde boken. Den ligger kvar på bordet. Nu ska jag läsa lite, för det gör man ju i ett bibliotek. Det visste ni välan i alla fall. Om ni inte visste det så har jag lärt er något i dag. Jag e en tusan till klok colliepys. En av dom bästa.


Hämta boken tiddelipom....



Nu ska vi se vilken sida jag var på. Jag får bläddra rund lite tiddelipom.



Torsten nu läser jag för dig. Snön vräker ner - tiddelipom allt mer ju mer - tiddelipom, allt mer ju mer - tiddelipom det snöar.



Och nästa vår - tiddelipom om bra det går - tiddelipom ZZzzzzzzzZZZzzzzzzz

God natt bloggen vi syns i morrn!!!!




Min vän Paddington!!



Hej mina vänner. Jag e här, jag e här. Jaså!!  Ni har längtat efter mig. Men vi sågs ju i går. Jag tror att jag har blivit som ett gift för er. Ni tänker,  idag skiter jag i colliepojken, men det går inte . Ni vet ju aldrig vad jag HITTAR PÅ!!



Idag när jag minglade runt i mitt alldeles egna fina finrum stannade jag och snackade lite med Paddington. Hörrudu alla kalas är ju över, nu e det slut på att vara party, det e ju för tusan snart jul, vi måste  leta rätt på din röda luva.



Matte va faan e luvan??? Jag har inte tid med dej sa hon. Kan ni fatta!!! Inte tid med MEJ!



Jag rotade runt lite i hemliga skåpet och där låg ju luvan. Både luvan och PADDINGTON e lika gamla som husse. Med andra ord väääldigt gamla...



Så där ja, nu ska jag bara få luvan på Paddington.



Sitt nu still din gamla nallebjörn.



Åh!! Vad fin och julig du blev. Vad duktig jag har varit. Jag hjälper matte att julpyssla. Vi tar lite varje dag så tröttar vi inte ut oss.



PADDINGTON för tusan!!! Sitt still med huvudet. Åh nu trillade luvan av. Du som var så fin...



Lite fippel hit och lite fippel dit. Så där ja nu e luvan fast på nalleknoppen..



Nu kan PADDINGTON snart dansa in julen. Ja inte ännu, men snart. Nu har jag julpysslat klart för i dag. Jag vill ju inte bränna ut mig. Nu ska jag allt gå och smaska på mina godiscigariller. Häng med!!!!



Mmmm jag älskar mina godiscigariller. Matte tycker att jag e så gullig när jag knaprar på dessa små pinnar. Så det blev ett fasligt fotande när jag igentligen ville vara i fred. Ibland vill jag faktist det. Ja, vara i fred...



Jamen jag förstår precis hur ni känner.



Det e helt OK!!!!!



Mina vänner. Idag känner jag mig så fasligt rar och ödmjuk. Men jag förstår och är inte förvånad. Jag vet, ni älskar mig. Det e välan inget konstigt med det.

God kväll bloggen vi syns i morrn!!!!


Vi e inte som andra familjer..



Hej kamrater!!! I dag har äntligen husse och matte tagit fram adventsljusstakar och stjärnor att sätta i fönstren. Jag sa åt dem förra helgen att nu får ni allt börja julpyssla. Varför då?? Sa matte. Därför att det e första advent och då ska man ta fram ljusstakar och sånt annat adventigt fattar du välan...Nä sa matte vi e inte som andra familjer vi börjar den andra advent det e mycket roligare. Jaha det e säkert bra tänkte jag, men i morse när jag sa till matte att nu får du allt börja adventsmysa så hade hon ingen lust. Då jädrar skällde jag ut henne, voff voff!!!



Det blev en fin ljusstake att ha i finrummet. Det e mitt rum. Det fattar ni välan!!!  I bland bjuder jag in matte till mitt finrum då kan vi myspysa tillsammans.



Här e min mysarplats i finrummet. Här sitter jag och tittar på matte som efter mycket tjatande fick komma in i mitt fina mysarrum. Hon va så jädrans tjatig. Snälla Göte jag vill softa lite i soffan med en god bok. OK sa jag .... för jag e en tusan till snäll colliepys. Men då får du allt vara med på en bild.



Se där, hon fastnade på bild det e inte vanligt för min matte e inte som andra mattar hon e hal som en ål. Hon slinker ur bild för det mesta. Men nu låg hon fast i soffan. Tusan så förargligt för matte..




Hörrni alla mina bloggarvänner, vad hade vi gjort utan datorer och bloggar? Jo, jag vet iallafall  vad jag hade gjort. Jag hade ju för tusan skrivit dagbok. Men den hade ingen fått läsa. Så det så!!!!



Kära dagbok!! I dag e jag så jädrans trött på husse och matte.......



Vilken tur att jag kan blogga i stället. Det här e ju rena rama stenåldern.



Nu mina kamrater får ni tända två ljus och myspysa. Varför inte säga till er själva faaan va jag e bra!!! Visst e det rätt så mysigt att säga så. Jag säger det en gång till. FAAAAN VA JAG E BRA!!! En tusan till mysig colliepys.

Hej då bloggen vi syns i morrn!!!!











Filmtajm och lördagsgodis!!!!



Nu e det äntligen filmtajm. Gudmatte Pillan skickade ju en tusan till fin film till mig här i veckan. Matte har hjälpt mig att duka fint och fixa godismys.



Välkommen in  i mitt kök. Det e här allt mysigt sker. Mat, film och godis. Kom nu pudlatjejer gosedjuren e redan på plats. Skynda nu börjar filmen .



Godis serverar vi på silverfat här hemma hos oss. Vatten dricker vi ur kristallskål serverat ur en karaff. Fint ska det va!!!!


Mmm smaskens!!! Vill ni komma över. Det får plats fler i våran soffa. Kom över vet ja!!!!



Husse serverar vatten ur karaffen. Han e en tusan till serverare, den bästa man kan tänka sig.



Jäderans vad gott det ska bli med vatten i fina skålen. Det e jädrans kul med Lördagsmys allt känns mycket bättre på en gång. Om man e lite deppig då ska man ha mys. Då spelar det ingen roll om det e Måndag eller Lördag. Mysa på bara.



Det  e så jädrans spännande. Jag och Lassie vi har något gemensamt. Vad kan det vara undrar ni?? Nu ska jag berätta det. Vi e kloka och vackra. Det fattar ni välan utan att jag ska behöva säga det.



Kan man kanske få smaka lite smarrigt godis. Eller e det bara till att titta på????



Vilken mysar Lördag. Jag föreslår att vi har godismysardag varje dag. Det håller du välan med om husse.




Nu, nu e det dags. E ni beredda. OK Husse sätt i gång. Ohh! Jag blir alldeles pirrig. Tänk att vi ska se Lassie.



Så där ja!! Nu får ni vara tysta. Poff!! Coolt filmrök. Husse du e en tusan till rökfixare.



Alla mina vänner, ni som har fyra ben, två ben och ni som har träben eller inga ben. Ha en tusan till myspysig Lördag. Jag har ätit så jädrans mycket godis så jag pyser mer än jag myser.  Förresten det e nog tack vare mig att Calle gick vidare. Jag ringde hela kvällen. Grattis Calle du e bäst!!!!









God kväll och god natt!!!!



Sen kväll och jag ska gå och lägga mig. Jag har inte hunnit blogga tidigare så jag tänkte att ni får följa med i säng. Häng med!!!



Jag sjunger en liten vaggvisa  så att gosedjuren somnar. Den kan låta så här. Sov gott gosedjur nu ska pappa sova. Sov gott gosedjur annars åker ni ut i köket tralala..



Natti natti!!!



När gosedjuren har somnat så brukar husse och jag ligga  och småprata. Det e jädrans så mysigt. Det kan ni välan förstå.



En liten godnattpuss brukar alltid sitta fint. Jag älskar att pussa min husse och matte, men husse e bäst för han har hår i ansiktet och där brukar det finnas matrester. Mmmm smaskens det e alltid gott med lite mat innan man ska somna.



Husse!!! Förbövelen nu har du glömt att borsta tänderna. Jädrans slarver. Så iväg med dig. Nu, man kan välan inte gå och lägga sig utan att borsta tänderna. Snuskerier det e vad det e!!!!



Så där ja!!! Nu får ni vara tysta och smyga hem till er. Ni kanske också blev lite sömniga av min vaggvisa. Sov gott alla som smög in i min blogg så här på kvällen.
Dröm sött, ja varför inte om mig. Kan det bli bättre. ZZzzzzZZZZZ




Utegosedjuren flyttar in!!!



Så där mina utegosedjur nu behöver ni inte frysa mer. Ni får allt flytta in i finrummet. Här får ni det tusan så bra.



Sitter ni bra där i hörnet??? Nu blir ni snart varma mina gosiga utegosedjur.



Göööte!!! Vad gör dom skitiga utegosedjuren i mitt fin rum. Dumma colliepys. Det fattar du väl i allafall att dom inte kan sitta i fina soffan när dom är  så skitiga. Ska dom vara inne så måste dom faktiskt tvätta sig. Nu åker dom i tvättmaskinen.



Nej matte!! Jag vill att dom ska vara skitiga. Jag har jobbat hårt för att dom ska bli så här.



Mmm!!! Ni luktar så gott. Ni e så skitiga och fina. Jag e så jädrans ledsen för det här, men matte e galen, jag tycker att hon överreagerade.



Hjäääälp!!!



Matte har rätt Göte. Dom luktar illa. Det här e nödvändigt. Du får lugna ner dom.



Det här kommer gå fort. Ni behöver inte va rädda. Det enda som händer e att ni blir rena. Tyvärr!!! Jädrans matte!!!



Så mina små gosvänner. Jag ska bädda in er i en filt. Nu kan ni sitta här i finsoffan och bara mysa. Skitmatte kan inget säga. Ni fryser välan inte???



Blir det bra så här. Jag e allt en tusan till omtänksam colliepys. Jag e SNYGG-GÖTE VON FORNBORGEN med stora bokstäver.



Rena och fina, men oluktiga. Jag vet inte vad jag tycker om det här. Vad tycker ni mina små inflyttade gosedjur???? Gjorde matte rätt som tvättade er?? Var mitt påhitt att ta in utegosedjuren väl övertänkt??? Jag måste sova på det här. Imorgon e matte och jag vänner igen. Hon kan inte vara arg på mig. Jag e ju mattes lilla fluffis. Jag e husses cola, snygga Göte.  Jag e ju Snygg-Göte en tusan till collie.

Hej då bloggen!! Vi syns i morrn!!!

RSS 2.0