Ödmjuk de e jag!!!



Hej kamrater!!! Här kommer det 22kg underbar colliepys nästan svävande över den vita snön. Jag e på ett strålande humör. När jag vaknade i morse så kände jag mig så jädrans glad och ödmjuk. Jag ska fan uppfylla en önskan som gudmatte kom med för ett tag sen. Jag e som en liten jultomte året om. Jag ska gå och titta till gudmattes hus. Häng med för tusan!!



Nu har plogen varit framme igen.  Matte du kanske inte kommer över så gammal som du e. Jag kan hjälpa tant....



Först ska jag ta en repa på snöfältet. Jag har en jädrans lust att springa. Jag brukar valla matte så att hon rör lite på sig. Ja kom igen då matte. Braa!!! Fin matte!!!



Kamrater, visst ser jag ut som en filmstjärna. Jag e Göte från Vildmarken, räddaren i nöden. Det e jag det. Jag e så glad att finnas till i denna kropp. Tack!!!



Nu går vi vidare.. Mot  Sheerwood... äh, jag menar Ängslyckevägen. Hänger ni med?? Njut av min fluffiga rumpa. Hela jag e ju som ett stort gosedjur. Visst vill ni gosa med mej. Jag e stark, jag e vacker, jag e Göte....




Går jag åt rätt håll?? Jag sätter mig ner en stund och tänker efter. Jag känner ingen doft, det borde lukta Prinsessa. Hm! Jag måste tänka efter.



Min långa, ädla och mycket vackra nos säger mig att här har det gått en Prinsessa eller två....Jag e på rätt väg. Matte du kan lita på mig. Göte stigfinnaren det e jag, en av dom bästa som jag känner.



Se där!!! Här e ju din lilla skånelänga. Var så god gudmatte, lyckotomten Göte bjuder på en stugtitt...



Här e ju den lilla ljugarbänken där jag och Prinsessorna satt och ljög för varann i somras. När alla va så sommarlyckliga.



Ljugarbänken berättar massa ljug för mig. Hahaha!! Fasen va roligt!!!!



Matte, så mycket ljug jag har fått höra. Du gudmatte, den häringa bänken kan du inte lita på. Den har berättat allt för mig. Jag vet nog vad du tycker om mig.....



Hej Joy, Maja och Chaplin ni kan va lugna jag tar hand om eran matte. Hörrödu Gud!!! Du tar välan hand om mina vänner som ligger begravda här??  Det va bra. Tack så mycket! Nu får du inte gråta Moster Pillan. Jag vet att dom har det bra. Gud sa det till mig. Nu kilar vi vidare.



Jag får allt pinka in mitt revir. Det räcker med äppelträdet. Nu e det mitt. Det va ju förtusan jag som fick plocka äpplena i höstas. Om jag inte minns fel så baka jag en äppelkaka också. Nä, nu kom jag på det, det va ju mellanmatte Carolina som bakade den makalösa äppelkakan. Jag måste kolla om jag hittar en bild på den.



Det här e en tusan till äppelkaka. Visst vill ni smaka????



Nu kom jag av mig. Hm!! Vad tusan höll jag på med?? Visst ja, pinka revir. Först pinka sen gnugga rumpa. Nu du moster nu e äppelträdet mitt. Jädrans vad nöjd jag e. Vilken dag mina vänner och moster Pillan. Jag har haft ett givande samtal med Gud, jag vet att han pysslar om mina döda vänner. Jag har ju även pratat med ljugarbänken, vilka historier jag fick höra, ojojoj...  Sist men inte minst jag har ett äppelträd. Hurra!!! Jag e så glad tralalala.

Som vanligt så e lite sant och lite e ljug. Jag har ju lärt mig ljuga så fint av gudmattes ljugarbänk. En av dom bättre ljugarna jag känner. Ha nu en trevlig Fredag alla mina bloggisar. Så hörs vi!!!!

By the way!!! Nosen växer inte av ljug det e genetiskt. Så det så!!!!



Göte heter jag, tralala!!!



Hej kamrater!! Här ligger jag och skrattar och e så jädrans glad. Varför då undrar ni säkert??? Det e ju för tusan min namnsdag i dag. Jag heter Göte, Snygg-Göte von Fornborgen det e jag det.



Snäll och rar som bara jag kan vara så ska jag bjuda Paddington på fika, men först måste han byta om. Det e dags för finmössa. Häng med till hemliga skåpet. Hmm, vad hittar vi där tro!!!



Jag har två att välja mellan. Vilken ska jag ta tycker ni???



Paddington ska ju ha den finaste mössa som man kan finna. Det håller ni välan med om???



Jädrans vad snygg du blev!! Man kan ju tro att det e du som har namnsdag. Vi kan ju bestämma att du heter Brummelisa. Ja men det gör vi. Idag mina vänner så e det GÖTE och BRUMMELISA som har namnsdag. Grattis alla som heter så!!!!


Nu ska jag servera fika. Var så goda den som vill ha. Fika med godiscigarill det blir välan bra på min namnsdagsdag. Göte heter jag tralala!!!!



Det e inte så  lätt att hälla upp kaffe med nosen, men det ska gå. Jag e ju en tusan till Collie, en av dom bästa på att hälla upp kaffe med nosen. Yehahoa!!!! Så jädrans bra e jag!!!!



När vi har fikat klart så blir det sagostund. Det var en gång en nalle som hette Nalle Phu, men han e inte lika fin som du.....Paddington blir så glad när jag läser så!! Han tror att det står så, men jag bara hittar på. Vad ska vi göra mer en sådan häringa fin dag som i dag. Vad tycker du Paddington??? Du får bestämma.




Brottning. Nu ska vi brottas. Just så skriker Paddington i mitt öra. Snäll som jag e så får han som han vill. Jag e en tusan till ödmjuk collie. Visst e jag det!!!!



Hörrödu Paddington!!! Nu tror jag att du har tullat i majjoburken. Du e lite väl uppåt.



Jädrans nalle!!! Nu ska jag skälla ut dig din förbaskade korkskalle. Vad har jag sagt om detta, du ska inte äta majjo, du ska äta honung det e vad nallar äter. Din kropp e inte gjord för att sleva i sig majonäs. När ska det gå in i din gamla spånhjärna???



Nä du Paddington. Det hjälper inte med pussar och kramar. Jag e besviken. Det e vad jag säger dig. BESVIKEN!!!



Släpp mig dumma nalle. JAG skulle bjudit Helga och Stina i stället. Dom vet hur man sköter sig.



Nu får han sova ruset av sig. Så ska jag se om jag hittar hans majjoföråd. Vill ni hjälpa till att leta. Kom då!!!



Jädrans va bra, vem var det som hittade den?? Tackar för hjälpen nu ska jag byta ut majjon mot honung. Så det så. Jag tror faktiskt att PADDINGTON kommer att bli glad...



Fiiinaste blomsterhonung som jag kunde hitta. Det bästa ska det va till min Paddington!!!



Nu till dom känsliga som läser min blogg. Ni behöver inte vara oroliga, Paddington är inte majjoberoende. Jag bara hittar på och  jag har inte puttat bort honom när han vill krama och pussa mig. Det fattar ni välan, vi e ju de bästa vänner. Majjon i mössan det va jag som la dit som bevis. Jag e en tusan till korrupt collie. Jädrans vad jag hittar på. Det som e sant i dagen blogg det e att jag har namnsdag och att vi har mysfikat jag och Paddington. Saga har jag också läst, gullig som jag e. Sist men inte minst så ska jag hurra för min mattes pappa. Snygg-Göte von Johansson det e en tusan till karl, jag e ju döpt efter honom och det mina vänner det e jag stolt över.





Jag e så gla tralala, att jag e jag tralala!!!!



Hej mina vänner! Här kommer jag springande rakt in i min makalösa blogg. Nu jädrar ska ni få höra vad som har hänt mer än skithandboll och skidåkning. Jag vet att ni har saknat mig och jag har ju också saknat mig själv men nu, nu e jag här, lyllos er!!!



I går drog vi norr ut för att hälsa på Dr X och hennes prickiga hundar MIO och BIRK. Dom gillade inte mig. Jag e väldans förvånad, hur fan kan det bli så? Jag tror att dom måste vänja sig, det e helt ok, jag kan allt vänta. Jag vet ju att dom snart kommer att älska mig, för det gör ju deras matte hon tycker att jag e så fin och vacker det känns som om ingen kan motstå mig, så Birk och Mio det e bara att gilla läget. Snart, mycket snart, så e ni så förtjusta i mig att ni vill bli min bästis. Så kommer det att bli....



Jag kände mig så jädrans retsam och när dom så tydligt visade att dom inte gillade mig så flög fan i mig. Jag var tvungen att pinka in hela Dr x ägor.  Det va jobbigt, men helt klart värt det. Ni skulle sett va griniga dom blev när jag pinkade på deras favvoäppelträd.



Jag bara skrattade lite gulligt och sprang vidare. Jag e en tusan till rolig collie. En av dom roligaste jag känner....



Nu skulle jag ju berätta vem utav prickarna det här är, men jag kommer ju inte i håg. Den ena älskar dragkamp, här busar han med min matte. Titta vad gullig han är när man ser hans tänder. Matte säger puss på dragpricken.



Den andra pricken älskar att pussas. Husse hälsar puss tillbaka. Nu går vi ut igen. Jag e inte klar med min rundvandring hos Dr X. Häng med vet jag. Nu ska ni få se vad jag hittade runt husknuten.



Det här e vad jag hittade runt knuten. Säg hej till BROSZKA. Denna häringa arabdamen e mamma till TRONADA. Gissa om jag blev förvåndad det va fasen så roligt att träffas, det e vad jag sa till henne. Men kamrater det räcker inte med detta. Håll i er.



Den häringa lilla damen heter BRISA,  hon e ju för tusan lillasyster till TRONADA, helt plötsligt blev det som en enda stor släktträff.



Mmm!! Lika gosig att pussa som storasyster Tronada. Vilken rar liten lillasyster. En av dom bästa. Så det så!!!!



BRISA har en liten vän som heter MILAGRO, honom kan hon pussa på när inte jag e och hälsar på. Vilken dag mina vänner. Solen strålade och små föl att pussa. Jag e en tusan till tursam colle. Jag e så glad tralala!!!!



Husse passade på att fölgosa lite och drömde sig iväg till sommaren när Drama ska ha föl. Tänk vad mycket jag ska lära den. Ja, allt jag kan. Vilken tur att jag e så olydig, det blir ju mycket roligare för fölet. JAG kan ju inte lära den att gå fot utan fölet ska ju lära sig att busa och sparka bak ut. Det mina vänner, det e vad jag ska lära det lilla fölet. Det blir den bästa av skolor. Det e GÖTES SKOLA....välkomna att anmäla er.



Det här e Dr X stallchef det ser ni väl, men vad tusan heter du då? Hm!! Kan det vara Simpson??? Jag tror att det kan va så, om inte, så kommer jag i alla fall kalla dig för SIMPSON så det så!!!!! Du ser ut att heta Simpson, vilken pondus, ni ska veta att Dr X gör allt han bestämmer. Han e en riktig tuffing men mjuk ändå. Vad fint jag skriver, jag e så jädrans gullig....Eller hur???



Jag hade gärna pinkat in den häringa traktorn också men då sa Dr X neeej, min fina traktor rör du inte. Husse försökte bli vän med den lilla traktorn men jag vet inte riktigt hur det gick.



Min belöning för att jag har varit så duktig, en spruta i nacken. Ha, ni andra ni får godis, jag får en spruta i nacken. Det här va den tredje sprutan och det känns som jag e pånyttfödd. Det spritter i kroppen, jag e stark, jag e smidig, jag e bäst....



Jag ler lite gulligt mot Dr X. Vi syns ju om en vecka igen. Då e det time för den fjärde sprutan. Vilken dag, jädrans vad roligt jag har haft. Husse och matte tackar för maten. Vilken tur vi har som har Dr x. Jag får spruta och husse och matte blir bjudna på lunch. Jag har haft glädjen att reta PRICKHUNDARNA BIRK OCH MIO, men det bästa det va ju allt att träffa Tronadas mamma och lillasyster. Jag blev så glad så att jag nästan började gråta. Hur fan det nu gick till. Livet e härligt. Det e härligt att vara jag, det kan ni välan ändå förstå.... Jag e så gla tralala, att jag e jag tralala!!!!!




Vänner e bra att ha!!!!



Tjena Paddington!! Vad du verkar purken!! ... E det något som har hänt???



Matte vet du varför han e så jädrans purken??? Va! Skulle jag ha varit taskig...Hur menar du då??? Jag har ju bara inte haft tid med den gamla nallen, det kan han välan inte va sur för. Jag har ju annat att göra än att hänga med honom jämt...



Fasen, nu får ni mej och känna skam och skuld va det nödvändigt undrar jag. Vill ni att jag ska skämmas, e det så????



Paddington!! Nu vet jag hur du ska bli glad... Du ska få hjälpa mig i stallet. Va säger du nu va!! Jag e så snäll!!!



Jag ska hjälpa dig ner Paddington. Fasen det här går inte.... Jag får hämta något att kliva på....




Nu kan du klättra ner Paddington... Det går bra.... Såja, nu e du nästan nere.



Jädrans va bra det går när man hjälper varandra. Nu ska vi leta rätt på en varm mössa för det e väldans kallt i stallet. Det ska du veta Paddington....



Vilken fin mössa jag hittade i mösskorgen. Den kommer du bli snygg i det e ju viktigast. I första hand snygg, sen e det du bra att slippa frysa så tänker ju jag för jag e ju Snygg-Göte en collie som gillar att va snygg....



Fin Paddington!!!!



Nu du din gamla nalle, nu e du redo för stallkylan, kom igen nu, nu sticker vi ut i stallet.....



Nu e jag redo för stallet. Jag tror välan inte att jag ska frysa. Jag e ju en gosenalle med päls. Kom nu alla, ni vill väl hänga med när jag ska ut i stallet för första gången. Jippi! Nu e jag glad....



Va e brudarna?? Jag menar hästarna??? Dom e ju ute i friska luften så klart. Det fattar du välan din gamla nalle!!!!



Mmm!! Visst e det smarrigt med hö. Men du Paddington du får ta de lite lugnt det e mycket fibrer i hö, annars kan du bli sjuk som Torsten blev, det va inte kul han fick svälta en vecka tror jag bestämt...



Hur e det??? Fryser du? Vill du gå in? Paddington e du nöjd med din stalldag??? OK vi går välan in då....



Nu e du välan glad?? Visst har jag varit snäll hela dagen. Nu ska jag vara så jädrans snäll  att jag ska läsa en saga medans du värmer dig. Jag ska bara gå och hämta din älsklingsbok.



Jädrans vad tröttsamt det är att vara snäll... ZZZZzzzz Det va en gång........söt na.....som zzzz ....

God natt bloggen vi syns i morrn!!!! Tror jag... Det kan tänkas att jag kommer att ha väldans mycket att göra den närmaste tiden. Något som kallas ...handboll, konståkning, Vinter OS, men för tusan så klart att jag slänger in lite smått och gott i min kära blogg. Ja så att ni slipper sakna mig så förbaskat... Jag e ju en tusan till rar collie. En av dom raraste som jag har träffat. Ja visst e det så!!!!

Jag har fått sparken!!!!



Hej mina vänner. Nu behöver jag er kärlek igen. Jag har fasen fått sparken, matte gav mig kvasten i rumpan det e samma som att dumhund du e inte önskvärd i detta stall. Uuuut!!  Jaha vad har han nu gjort tänker ni. Äsch, inget speciellt tycker jag väl. Matte överreagerade kan man välan säga. OK jag ska berätta från början. Hör upp!!!



Det var en alldeles vanlig dag på gården. Matte, mellanmatte Carolina och jag gjorde stallet. Jag chillade lite med hästgänget och knaprade hö. Matte sa kom nu så går vi in och mockar. Visst ,.... jag älskar att (äta hästskit) mocka.



Jag e verkligen en tusan till stalldräng. Matte skulle aldrig klara sig utan mig. Det går så lätt, så bra ja helt makalöst fint när jag e med.



Matte här e det mera (godis)hästskit att mocka. Kom hit för tusan med kärran. Hoho, jag e i Tronadas box. Kommer du matte??



Stina, det här måste vara världens bästa jobb. I love it!!!!



Mmm, rätt så ok. Men jag älskar mitt jobb. Va har du för jobb???? Jag vaktar ju våran fina pump. Det vet du välan Göte. Jag e ju en tusan till pumpvakt. Den bästa på våran gård...



Jag hörde hur matte och mellanmatte Carolina snackade om hur duktig jag var i stallet. Att jag höll mig där utan att smita. Hm tänkte jag.... Vill jag verkligen vara så jädrans skötsam, nej för faan jag vill vara busig. Nu drar jag. Haha vad kul. Nu ska jag hitta på något bus....



Jag drog en liten repa, ja bara runt huset, inte alls långt, jag hörde matte ropa, först gulligt, men sen jädrans arg. Jag kommer matte, cooola ner dig. Jag var nästan framme hos matte när jag fick syn på en liten skitunge som kom gående på gångvägen, jag kände att han ska jag faan skälla ut. Jag närmade mig honom, när jag nästan va framme gjorde jag mig så stor jag kunde och skällde utav bara den. Jag tror inte att han blev rädd men jag blev rädd. Ja, jag blev rädd för min matte för hon blev skitförbannad.



Det här mina vänner kan tyckas vara en jädrans vacker bild, men den e tagen av matte samtidigt som hon nyper nig i halskragen och spottar och fräser, typ, dumma hund nu får du inte vara med i stallet, nu åker du in. Skäms på dig Göte. Fattar ni, bara Göte, inte gullpojken eller Snygg-Göte en tusan till fin collie. Jag blev nerflyttad till bara göte med små skitbokstäver. Jag e så besviken på matte.



Försök inte Carolina, jag e så jädrans sur på både dig och matte. Ni har skällt ut mig. Nu kan ni allt fjäska en låång stund.



Nä,nä!!! Så jädrans lätt går det inte, du får allt fjäska mer kärleksfullt. Från djupet av ditt hjärta. Vill du verkligen att jag ska bli glad så säg förlåt lilla colliepys, matte och jag hade fel. Säg så Carolina.



Jag vill även ha tillbaka mitt jobb som stalldräng. Nu ska du säga Göte även om du har fel så har du rätt.... Ja men säg så då Carolina. Kom igen då, duktig flicka. Braaa!!!



Jädrans va bra Carolina, jag vet ju för tusan att jag har fel fast jag har rätt. Va duktig du va som förstod det. Nu ska jag berätta en sak för dig. Mittimellanmatte Carolina jag ääääälskar dig. Där fick du en riktig älskvärd puss från en tusan till collie. Jag e ju SNYGG-GÖTE VON FORNBORGEN  för tusan. En av de bästa. Ja kanske till och med den bästa. Det kan vi välan säga i dag.... Hurra jag e så glad att jag e jag tralala!!!!!

Stalltjänst och vakta pump!!!



Hej mina vänner. Hur mår ni i dag??? Ni förstår att jag e lite orolig för Stina, så fort vi går ut så vill hon att vi ska vakta pumpen. Vi ska sitta och titta på pumpen, men jag vet faan inte varför. Stina e du lite prillig tro!!!!



Jag älskar min fina pump. Mmm den luktar gott...



Min fina pump smakar gott. Götes bloggarvänner ni bör testa!!..... Stiiina kom nu vi ska jobba i stallet. Du får vakta stallet medans jag vallar häst. Det blir välan bra. Bay the way!!! Tänk på att ni kan fastna på pumpen om det e minusgrader ute. Jag tror att ni ska strunta i vad Stina säger.  Nu går vi och vallar in hästarna, häng med!!!



Lugn Kolan, jag ska snart valla in dig i stallet.  Husse, matte mellanmatte Carolina kom och hjälp mig....



Tronada kan jag få smaka?? Jag har märkt att det e jädrans bra för magen med gräs.



Jag har tänkt att bli lite nyttig efter allt Lördagsmys. Nästa vecka har jag bestämnt att mitt nya liv ska börja. Jag ska bli nyttigare. Tronada har sagt att hö e väldans nyttigt, jag tänkte testa. Jag kommer att berätta hur det går, det lovar jag er.




Stallchefen Charlotte e lite trött på att jag springer i hennes stall och tror att hästarna e mina, hon säger att det e hon som bestämmer.... Idag e jag så jädrans ödmjuk, jag e så snäll och fin,  jag tänkte att det kan Charlotte få tro. Just i dag får Charlotte tro att det e hon som bestämmer, men på bloggen e det jag som bestämmer. Mina vänner visst e det  bra att man ibland  bestämmer att någon annan kan få bestämma.

Nu ska ni ha en myspysig kväll  så kanske vi syns i morrn. Vem e det som säger det????  Jamen det e ju jag, Snygg-Göte en tusan till colliepys!!!!





En glad nyhet och en glad överraskning!!!!



Hallå alla mina vänner. Jag vet, ni har saknat mig. Men jag  har varit lite trött och inte känt mig riktigt glad. Ni vet det blir så ibland. Matte tyckte att Dr xx skulle komma förbi för att se om hon kunde muntra upp mig. Jag gillar Dr XX även om hon e doktor.



När Dr XX kom ville hon först titta in i stallet, hon skulle fixa lite med Arabprinsessan Drama. Häng med så får ni se vad som hände. Jädrans vilken tur ni har....



Va faan ska du göra Dr XX??  Jag drar!!! So long!!!! 



Phu!!! Det va inte mig hon skulle undersöka, sorry Drama om jag hade vetat vad hon tänkte göra hade jag aldrig tagit med henne ut i stallet. Vad faan gör du Dr XX??? ....Lugn Göte, jag ska snart berätta, men du får vänta en stund. Det e inte så jädrans lätt det här. Ja, så sa hon fast hon inte brukar svära..


.

Du DRAMA min vackra Arabprinsessa, vi har ju inte pratat så mycket om blommor och bin, men du nu e det faktiskt så att du e med föl. Hur fan har det gått till, nja det vill jag nog  inte veta.



Om man e dräktig så behöver man någon hemlig spruta, jädrans vilken tur att jag inte e häst och dräktig..



Fasen vad roligt det ska bli med ett litet föl Drama. Jag kan väl få bli morbror och lära den allt jag kan., vem e det som säger det??? Jo men det e ju Cooola Kolan Dramas granne.



Neej!!  Va faaan händer. Aj, vem sa att jag skulle ha en spruta, för bövelen va gör du Dr XX??? Du skulle ju göra mig glad. Nu blir jag ju ledsen.....Lilla Colliepys den här sprutan gör att du kan springa fortare och hoppa häck utan att få ont. Nu blev du välan glad. Det va vad Dr XX sa till mig.



Hur ska jag bli glad, det  undrar jag??? Tänk om någon kunde överraska mig med en överraskning. Då skulle jag bli glad.



Jädrans, jag blev bönhörd. Det kom ett paket i brevlådan. Min överraskning som jag önskade skulle komma, den kom. Vem tusan kände att jag behövde  piggas upp, det undrar jag allt. Ni kanske också e lite nyfikna. Lugn ni ska snart få veta. Men ni vill välan först se vad det va i mitt paket??



Först måste jag öppna. Nu e ni nyfikna va????



Haha, det va ju ett gossedjur med smarriga tuggben i famnen. Vilken jädrans bra överraskning.



Det va ju Farsan Eros som hade skickat paket till mig...



Fina, vackra Farsan Eros, han kände att jag behövde muntras upp. Tänk att farsor känner det på sig. Du e en tusan till bra farsa den allra bästa, det säger jag dej.  Tänk så bra det blev. En glad nyhet det va ju att till sommaren kommer det ett litet föl och jag, jag blev ju överraskad just när jag kände att jag behövde det.
Jag vet inte varför jag har varit lite låg och gråtig i helgen men i bland blir det bara så.



Nu mina vänner ska jag och pudladamerna smaska på våra ben som Farsan skickade med posten. Sen e det natti natti... Jaha, ville ni också ha något att smaska på. Något gott och blandad av den finaste kvalite. Jag ska se vad jag kan göra. Häng kvar!!!!



Jamen vilken jädrans tur ni hade nu då. En påse med de finaste pralinerna man kan finna. Jag kan rekomendera en Havanna vaniljpralin, kan det va något för dig Torsten? Nä, det kan sätta sprutt på magen igen. Du får bara titta. Men ni andra ät, njut och frossa för nu blir det inte något mera godis från Österlens karamellbaron. Nu ska vi bli lite nyttiga!!!

Ha det nu så jädrans bra, vi kanske syns i morrn om ni och jag har tur. Kram på er!!!!

Lördag hela veckan fortsätter!!!!



Hejsan svejsan mina bloggisar. Trevlig Lördag hela veckan på er. Hur har eran Lördag varit???? Jasså, inget godis. Förbövelen allas hussar och mattar ni måste låta oss små fantasifulla lurvisar leka att det e lördag i dag och om ni låter oss leka att det e Lördag i dag så måste ni även ge oss Lördagsgodis..



Matte och jag började dagen med en mysig men jädrans kall tur till stora snöfältet. Matte tycker att jag behöver rocka loss lite. Jag kände mig lite slö jag va mer sugen på att chilla lite med Stina, men nu när jag ändå va ute så passa jag på att knapra lite gräs. Jädrans mysigt med frostigt gräs. You try!!!!



Torsten hör upp!!!! Knapra frostigt gräs är inget för dig. För mycket fibrer, det kan gå illa åt båda hållen.



Matte nu vill jag gå hem. Du, vi kan välan ta en tur till Moster Pillans hus i morgon i stället???



Du matte, jag har så jädrans mycket snö och is under tassarna. Du kan ju tänka själv hur det e att gå barfota i snön. Jag bestämmer. Nu går vi hem!!!! Jag måste ju fixa dagens godispåse....



Så där ja!!! Chilla i soffan med Smulan och Stina det e vad man ska göra när vinden viner ute.



Smulan om du vill så kan jag sjunga en liten visa för dig. Jag ska sjunga den väldans tyst, Stina e så jädrans trött på min lilla vaggvisa. Du får komma lite närmre Smulan...




OK Smulan e du redo för lite skönsång??? Mjuk kisse, varm kisse, liten boll av päls. Glad kisse, trött kisse, purr purr purr....




Jag glömde nästan det viktigaste. Jag ska ju dela ut Lördagsgodis. Det finaste, godaste, godiset som ni kan få smaka. Österlens goding. Jag själv......



Godispåsen innehåller bara äkta, snudd på närtillverkad ljuvlig karamellig colliepys. Njut mina vänner. Njut!!!!
Det va ju en tusan till bra Lördag för att va Torsdag.
Kram på er alla, vill vi så syns vi i morrn!!!!!

Lördag hela veckan!!!!



Hej mina vänner.. Jag har bestämt att den häringa veckan e det Lördag varje dag. Vilket betyder godis varje dag. Det e jag som e erat Lördagsgodis. Jag e ju en riktig goding, ni vill ju ha mig erkänn. Ni vill gosa, pussa, värma er i min mjuka päls. Ni vill ju vara jag. Det e väl inget konstigt med det. Lugn, jag räcker till för er alla.



I dag sa husse.. Kom nu Göte så ska vi gå ut på en Lördagspromenad, vi ska se om själen har läkt klart. Vi lämnar gården, den trygga innergården, vi ska gå ut ur byn. Bara en liten bit. Du bestämmer Göte. Vi går bara så långt som du vill. Efter en liten bit så möter vi två invandrande hundar från Spanien. Ja, två kamrater som inte haft det så bra som Jag och mina Pudlatjejer. Dom skällde ut mig som faan, men jag sa, skäll inte vi kan välan prata lite tystare och kanske bli vänner. Vi gick vidare, det kändes som dom behövde fundera på det jag sagt. Men jag kände mig lugn och trygg. Husse, det går ju bra det här. Vi går en bit till.



Oups!!! Det kom med lite ohyra på den här bilden. Det e Helga som sprang förbi. Det kan ni strunta i. Jag e lördagsgodiset, hon e ett tandtroll. Haha fan vad fyndigt. Helga och Stina e tandtroll. Mej kan ni njuta av utan att ens få tandsten.....Nä, nu får jag allt gå vidare.



Helga!!! Jag sa att du inte fick vara med idag. Ska jag behöva jaga ut dig ur min blogg. E det så????



Så där ja!!! Nu har jag snart kört bort henne. Om ni har glömt bort så i dag e jag ert Lördagsgodis. Mmm, jag e smaskens....



Nu börjar vi närma oss skogen. Vi går förbi säger husse. Det e någon som skjuter i skogen. Vet ni  vad? Jag hade fått upp ett spår, fråga mig inte på vad, men det luktade smarr.  Jag ville in i skogen. Matte räknade till 12 skott, en bra bit i från, men jag brydde mig inte. Jag hade så jädrans kul. Husse, matte, mina tandtroll alla va ju med, jag gick vidare in i skogen. Livet leker, allt luktar gottis så gott att jag inte hör att en jägare skjuter. Jag e en tusan till collie, en av de bästa.



Kom nu fortsätter vi, jag vill ju inte tappa mitt gottiga spår. FARSAN EROS snart e jag redo, snart kommer jag upp till dig så ska vi spåra, ett tusan till bra colliespår. Det kan ni va säkra på.



Nu springer jag hemmåt. Ja, jag vet vart jag bor. Jag e välan inte helt korkad . Jamen bara för att jag kom vilse en gång så betyder ju inte det att jag inte hittar. Nu va ni allt taskiga. Jag e ju Göte stigfinnaren. Jag och min morbror Kjelle e ju dom bästa stigfinnarna på den häringa planeten. Ni kan få gå kurs hos oss.




Nu ska jag gå in i stugvärmen och gosa ner mig i soffan med dom två tandtrollen Stina och Helga. Men först ska ni få en påse lördagsgodis av mig.



Njut mina vänner!!!! En påse fylld med det finaste man kan få. En godispåse fylld med bara dom finaste bitarna. Jag e som äkta vanilj eller den finaste cacao man kan få tag på. Jag e SNYGG-GÖTE VON FORNBORGEN SKRIVET MED STORA BOKSTÄVER. Det e välan inget konstigt med det. Njut för tusan!!!!

Hej då bloggen!!! Det va väl en tusan till Lördag för att vara Onsdag???



Jag e tillbaka!!!!



Hej mina bloggisar och annat smått och gott. Hur faan mår jag undrar ni kanske??? Tackar som frågar.... Jag ska göra en liten kroppslig kontroll. Häng med vet jag. Det kan välan vara roligt, en äventyrlig resa från nos till svans. Då kör vi!!!!



Min vackra, ädla snok. Som ni ser inte en rispa. Lika vacker som alltid. Varsågoda det e bara att passa på. Jag menar att pussa på. Min nos skickar tusan så goa pussar till alla som vill ha. Ja förtusan ta en till. Slurp, ja ja nu räcker det Malte och Snoken jag får ingen luft,  puh!!! Taxgrabbar jag måste ju andas. Nu vandrar vi vidare i och på min kropp...... Hallå!!! Nu får ni allt slita er. Vi kan pussas mera en annanan dag...



Se där en hel och ren, mjuk och gosig Göte tass. Havanna och Greta vilken tur att ni skickade tasspussar till mig.  Om det finns fler som vill ha tasspussar så hör av er till mina kusiner.






Jamen se där baktassarna mår ju också bra fast jag sprang så många mil. Jag e en tusan till tålig colliepojke. Nu e vi snart klara. Vad mer kan vi titta till. Jamen nu vet ja . Kom då!!! Vi e inte klara, vi har en mycket viktig del kvar....



Vad tycks??? Inte kan man välan tro att denna fluffiga, ullgulliga svans har släpats runt i halva Tommelillas kommun. Nu mina vänner har vi gått från nos till svans och som ni ser så ser det jädrans bra ut. Jag e hel och ren, men hur mår mitt hjärta och hur mår min själ????



Jag mår ju för tusan bra. Jag säger som min finske vän Penti... Nu jag känna lycka börja komma.. Ja det e sant!!! Jag e piggare, gladare och jag börjar känna igen mig själv. Jag e så jädrans glad att jag har kommit tillbaka. Faaan, vad jag har saknat mitt dryga jag. Nu säger jag hej och välkommen tillbaka. Det va välan tusan så kuligt att jag hittade tillbaka till mig själv. Ni vet ju att jag trivs ju så bra med att vara jag. Vem skulle inte vilja vara Snygg-Göte von Fornborgen en tusan till snygg coliepys. Nu mina vänner kan jag säga att vi syns i morrn. Vilken jädrans tur för både er och för mej...  Jag e så glad tralala för jag e jag tralala....

Hej då bloggen vi syns i morrn.

Hallå mina vänner!!!!



Hej alla mina vänner. Tack som faaan!!! Vilket stöd jag har av er.  Jag ville bara höra av mig en liten sväng så ni får se att jag lever...



Jag e lite sliten och rädd fortfarande, men  Stina och Helga försöker få igång lite lek.



Husse törs jag leka lite??? Ja för tusan sa husse. Jag e här, jag går ingenstans, spring och lek lite, då blir du glad.



Jag springer en liten bit. Det känns bra.



Jag känner att jag börjar le lite gulligt. Ja, så däringa gulligt som bara jag kan.



Nu börjar ni välan känna igen mig. Det finns en röst i mitt huvud som hela tiden viskar till mig. Göte du bäst.... Göte va inte rädd allt kommer bli bra....Göte go Göte Go... SNYGG-GÖTE VON FORNBORGEN EN TUSAN TILL COLLIEPYS. Five star nej jag menar HUNDRA STAR GÖTE Yes,Yes!!!!!



Helga, Stina här kommer jag. Jag leker, jag flyger fram..



Husse, matte nu räcker det. Jag vill gå in. Nu orkar jag inte vara glad längre. Jag suddar bort lite sorg, lite rädsla men det finns en del kvar, det kommer nog ta sin tid. Jag törs inte gå ut när det e mörkt och jag e så jädrans rädd att min familj ska försvinna, men det kommer att bli bra. Det finns så  mycket att vara glad för. Ni alla mina bloggisar, vilket stöd både för mig och för husse och matte. Vi tackar och bockar och ni, jag lovar att snart e jag lika självgod och dryg och alldeles underbar som bara jag kan vara. Jag, den bästa av colliepysar. Snygg-Göte von Fornborgen e snart tillbaka. Det kan ni va säkra på.



God natt mina vänner!! OM jag orkar så börjar jag titta runt till era bloggar i morgon, men bara om jag orkar.

Skottfast inte samma som smällfast!!!!



God fortsättning mina vänner. Ni kan inte ana hur mycket god forsättning verkligen betyder för mig i dag. Mitt liv kunde tagit slut just i dag. Jag e helt skärrad och matte e skrynklig som ett russin efter alla tårar. Vi trodde att vi aldrig mer skulle myspysa ihop. I går var allt så jädrans kuligt. Min lurblogg där ni trodde att jag va full på majjo. Jädrans va fyndigt, allt va så härligt och mysigt som det ska vara på nyår. Men va faan hände klocka tolv??? Först trodde jag att det va något skitkul på gång, men sen fick jag inte följa med ut. Jädrans va sur jag blev så jag trängde mig ut helt enkelt. Det smällde jätte skojsigt men helt plötsligt så hände något i min hjärna. Det blev  bara tomt, jag kände att jag måste bort. Jag började springa och jag sprang och jag sprang. Helt plötsligt va jag i Tomelilla, någon såg mig där vid halv fyra på natten. Jag va rädd, jag va ensam och nu började jag längta efter min familj. JAG måste vända, det va vad jag tänkte men jag hittade inte hem jag visste inte vart jag var. Jag sprang för långt det blev mil efter mil. Jag kände att nu ger jag upp. Jag satte mig mitt på vägen jag va så trött och ledsen men då, då kom en rar liten familj och stannade på vägen och frågade vad heter du??? Jag heter Göte en tusan till ledsen liten collie. Vilken tur, vi vet att du e efterlyst. HÄNG MED HEM TILL OSS SÅ SKA DU FÅ MAT OCH VATTEN. Sen ringer vi till din husse och matte. Det blir väl bra!!!



Med den här vackra  vinterrosen vill jag och hela min familj tacka den bedårande lilla familjen som räddade mig. Ni kommer alltid finnas med oss. Sen vill vi tacka Inger fina goa Inger som har letat efter mig både till fots och till bil. Tack Inger. Jag vill tacka Karin som varit ute och letat efter mig och ringt runt till folk lite här och där. Jag vill tacka farbror Bjarne som va ute och letade både i natt och idag. Faster Jane som legat sömnlös och orolig. Grannar, polisen och Radio Active som efterlyst mig. Sist vill jag Tacka min fina spårkursledare som drog i gång lite folk på brukshundsklubben  som har varit ute och letat. Faan! Vilka underbara människor det finns.

Nu mina vänner behöver jag nog vila, läka mina tassar och få hjärnan som snurrar att stanna. Jag tar nog lite bloggarledigt, men va lugn jag kommer tillbaka det lovar jag er . Så sant som att jag e Snygg-Göte en tusan till fin colliepys.

RSS 2.0