Hej då vintern och välkommen våren!!!!Hej mina bloggarvänner. Idag e det fredag och det e dags att vinka hejdå till snön. Häng med så gör vi det tillsammans.Det känns lite vemodigt, jag har ju haft så jädrans kuligt i snön. Sen tycker jag att jag gör mig så himlans bra mot den vita snön. Tänk om jag inte kommer att vara lika jädrans snygg i våren som jag har varit i hela vita vintern? Hm! Jag måste nog vänta en stund....
Jag kör ett litet race. Jag e snötokig, jiipppiii!!!Jag älskar snön, jag älskar vintern och jag älskar mig själv.Nu e det dags. Nu hoppar jag över till våren, men det känns så jädrans svårt, men nu, hoppla våren här kommer jag.....Neej för tusan!!! Jag e inte redo ännu. Jag hoppar tillbaka till vintern. Puh!! Det här va mycket svårare än vad jag kunde ana.Jag stannar upp....poserar lite vackert framför kameran, funderar lite på hur det blir, ja med våren och mej. Jag e lite skrajsen, men nu e det snart dags.Äh! Va faan!! Jag e FIVE STAR GÖTE skit samma om det e vinter, vår, dag eller natt. Inget ändrar på det.Våren nu e jag redo.... Här kommer jag en tusan till underbar colliepys.... Jag säger hej våren, jag heter Göte om du inte kände till det....Det kan regna, det kan blåsa men det gör inget våren för jag e ju här.....Kan ni förstå att jag e vårrädd. Ser ni mig. Näe, men ni känner att jag finns någonstans, det pirrar, det susar, ja det känns helt enkelt underbart och då, då mina vänner så vet ni att jag e i närheten. Det e välan inget konstigt med det. Det kallas det GÖTISKA UNDRET...Nu säger jag glatt välkommen till våren och vinkar lite sorgset hej då vintern.

Myspysig Fredakväll på er. Killkramar och tjejpussar till alla. Vem sa tjejpussar??? Inte vet jag!!!!Lugn mina vänner, nu e jag ju här igen!!!!PAAADDINGTOOON!!!! Sluta gnälla om din hjärnomskakning, nu förstår du, nu händer det grejer. Jag har ju för tusan fått paket. Vad e det med mig egentligen??? Jag e så jädrans omtyckt och älskad. Hm!! Det e ett väldans stort paket.Matte det e paket från min barndomsborg, ja FORNBORGEN ett tusan till bra ställe att komma ifrån. Ja det bästa som jag kan tänka mig.  Dom älskar mig fortfarande. Kanske de ångrar sig  att jag blev bortadopterad. Det ska ni inte göra för jag kan vara väldans omöjlig i bland.Paddington... matte... hjälp mig för tusan. Har ni glömt bort att jag faktiskt bara e en hund.Titta Paddington, ett brev från förstamatte Bettan, hon och syrran Iris matte har ju varit i England.... Kamrater det här e på riktigt... Det här händer... Jag har på riktigt fått ett brev och en present. Nu blir jag allt gladgråtig.... Ni ser kanske att jag har fixat till bilden med lite färg på just ett ställe. Det var en viktig grej att läsa. Nu måste ni rulla ner så att ni får se vad det mer va i paketet.Ser ni mina vänner. En tusan till makalös porslintavla. Den har rest enda från England hem till mig. Bettan, tack som faan. Jag kan ju förstå att du vill skämma bort mig för jag e ju en tusan till gullig collie, ja en av dom gulligaste jag träffat. Ja jag vet, jag vet, ni e många som älskar mig. Jag måste faktiskt erkänna att jag hör ju också till dom som älskar mig. Ja, så e det. Det e välan inget konstigt med det.Mina vänner, kan det bli bättre?  Jag instämmer i allt.  Nu ska jag hitta en trivsam plats till min fina tavla, men det får ni se en annan dag.
Nu mina kamrater vill jag ju bara säga jädrans va glad jag blir när ni längtar efter mig. Ni ser, det funkade....när ni saknar mig så kommer jag ju tillbaka. ... Ja för tusan jag har ju saknat er också. 

Hej då bloggen och hej då alla mina vänner och hej då Bettan, en tusan till bra förstamatte det ska ni allt veta.

Jag ska ju för tusan tacka Mia också, vem e det kanske ni undrar? Jamen hon e ju matte till min supersnygga syrra, ja Snygg-Iris von Fornborgen en tusan till snygg collietjej.


Gråtdag idag!!!Hej mina vänner!!  Jag e lite gråtig idag. Min första Farbror, ja Farbror Acke har dragit vidare till himlen.
Farbror Acke han va klok, han va mjuk och hade de vackraste ögonen jag  tittat in i. Vi umgicks flitigt dom första 8 veckorna i mitt liv. Inte så lång tid kan tyckas men tillräckligt mycket för att ta med vidare i livet.Jag tänkte att om jag snabbt springer till mötesplatsen så kanske han mellanlandar där för att säga hej då Göte sköt om dig nu.Jag satte mig för att vänta men kände att jag kom försent. Farbror Acke hade redan vikit ner skylten. Det va  vad vi bestämde att han skulle göra om han inte hann vänta på mig. Men jag vet att han har varit här.Jag går sakta hemåt. Jag tänker på Farbror Acke och undrar om han har kommit fram. Då lyser det upp runt om mig och jag fattar det e ACKE som har landat.Nu känner jag mig helt plötsligt glad. Jag ler lite gulligt och tänker, vilken jädrans tur jag och alla andra har haft som fick möta Farbror Acke. Jag tänker också på Bettan och Olle på Fornborgen och torkar era tårar med min mjuka fluffiga Fornborgiga colliepäls.

En tjolahej och tjolahoppsan morgon!!!!Tjolahejsan mina vänner och kanske en och annan ovän vad vet välan jag? Åter igen en underbar dag i mitt fantastiska liv. Ett liv att bara vara jag. Det är en njutning ska ni veta. Här står jag och filosoferar och insuper D-vitaminer genom nosen. Det e tusan så bra säger matte.När livet leker så måste man göra ett och annat spjättspjång det stavas så och uttalas så. Det har Benjamin bestämt.  Ja han bestämde det för typ 22år sen. Ett så gammalt uttryck ändrar man inte på.Min tjolahejsan dag skulle användas till att leta vårtecken. Men det här e ju inte ett vårtecken, men det e ett tecken, fast på något helt annat. Fundera på det ni!!!!Jag tror allt att våren e en bit bort. Kanske i Tomelilla, inte vet jag tralala. Om nu inte våren har kommit till min by vad ska vi då leta efter???Det e ju alltid bra med lite framförhållning, jag kan ju pinka in våren i förskott så e det gjort då e ju våren min när den kommer. Nu va jag så där jädrans klok igen.Så där klok så jag blir alldeles varm i hjärtat. Jag e så varm att det e ok att bilden blev för liten. Det känns som den räcker endå.En pil som säger att jag ska gå åt vänster. Hmm! Det måste betyda att jag ska gå åt höger. Även om jag kan ha fel så blir det nog roligare.Jisses va roligt det blev. Jag visste välan att jag gjorde rätt fastän jag gjorde fel. Haha vad vimsigt det blev. Jag måste lugna ner mig tror jag allt. Phu!!!Hoho! Var e ni alla mina vänner. Sitter jag nu vid fel mötesplats igen??Nä nu går vi hem. Jag e fikasugen. En bra sak det e att gå i husses fotspår då kan man gå och vissla för sig själv utan att det händer något. Husse har ju kontroll, husse borde ha kontroll, andra hussar har kontroll, men inte min.Ser ni? paniken lyser ur mina ögon. Känner ni? Ångesten doftar om hela mig. Husse det e ditt fel att jag hamnade här. Jag sitter ju för tusan  fast i en kardborrebuske...Aj som faan!! Jag e ju för tusan pälsöm. Ta det försiktigt husse. Hur kunde min fina morgon bli så här? Svara mig husse!!!!Så här i efterhand så e det rätt så vackert med kardborrar i svansen. Jag tror dom får sitta kvar. Det kanske blir en trend att smycka sig med borrar i svansen. Kom då ihåg vem som var först.Vårens  nyhet.... Smycka dig och bli ännu vackrare.... Funkar för de flesta.Husse du måste fjäska för mig. Jag vet att du har ost i fickan. Det e nu som den ska fram. ...Tjolahejsan jag tar den själv tralala!!!Tjolahoppsan det gör du inte alls tralala!!!!Vänner delar på allt, både på tjolahej och tjolahopp.....Sen rullade vi runt i snön och levde lyckliga resten av denna makalösa dag. Det blev en tusan till tjolahejsan dag. Så tjo och hejsan som det bara kan bli i min collietokiga men alldeles underbara värld.

Mina bloggisar det känns som om vi kommer träffas i morrn igen. Ja,,, det känns så!!!


En god morgonpromenad!!!!Hej mina vänner!!!  Vill ni följa med på en GOD MORGONPROMENAD?? Klockan e 8.00 och solen skiner. Kom så går vi!!En GOD MORGONPROMENAD det e en MORGONPROMENAD tillsammans med en GODING som jag. GODING + morgonpromenad =GOD MORGONPROMENAD det fattar välan vem som helst. Så där ja nu har vi uträtt detta och alla har blivit lite klokare. Jag tror det blir så automatiskt när man promenerar med mig. Kom nu så fortsätter vi.Jädrans vad vackert!!! Det kan ni välan hålla med om. Om ni känner efter så står jag alldeles utan för bilden, jag vet att det känns. Jag känns. Det liksom ger bilden ett extra sken. Så det så!!!!Det här mina vänner är en plats där man möts. Hallå var är ni mina bloggisar?? Jag trodde ni ville träffa mig.Hmm!! Det va konstigt. Jag trodde alla ville träffa mig. Jag som e morgonens GODING ni kanske inte hann hit. Vi kan välan synas i morgon i stället. Jamen det säger vi....Vi gick förbi julgransodlingen så jag passade på att boka en  kulgran. Skitsnygg, jag satte ett guldband runt min gran så alla vet att den tillhör Godingen Göte, jag e en tusan till lurig colliepys, ja en av dom lurigare jag känner.


Vilken jädrans GOD MORGON matte. Du och jag och solen. Vilken tur vi har.... Jag tror att jag bjuder på en liten fin film.
Hoppla upp och ner på snövallarna jädrans va kuligt. Havanna, Greta och Lillebror Harry hänger ni med. Ni har ju lite korta ben. Spring på vägen vet jag!!!

H

Jädrans vad förvånad jag blev när jag stötte på min gammelkusin Svarta Madam, ja hon heter inte så men jag har bestämt att på min blogg så e det Svarta Madam. Hennes matte Mysan jobbade i stallet ut med vägen så det blev en liten släktträff så där på morgonen. Matte e faster till Mysan om ni inte riktigt fattade.Gammelkusinen Svarta Madam e en riktigt lurig gammal dam, hon sa till mig kom snygging så drar vi till skogs. Kul tant tänkte jag OK jag hänger med.Mina vänner, jag e stolt, jag e vacker, jag e five star Göte en tusan till collie.....Jag har sagt det förr, men det kan inte sägas tillräckligt ofta, e ni beredda.... nu, nu kommer det.... Jag e så glad tralala, för jag e jag tralala, jag e så jädrans glad så jag kan lova att jag kommer tillbaka imorgon. Ja tamejtusan det gör jag!!!!

OS e´slut, men va faan ska jag göra med mössan????Tjenare kamrater och hej kära blogg. Det va ett tag sen sist. Jag e trött efter all spänning, men det e inte bara OS som har tröttat ut mig. Helga och Stina e på det däringa viset ni vet. Ja ni fattar välan??? Inte du Torsten, jag ska förklara, det e så att vi inte får vara i samma rum för stunden.  Dom vill,  jag vill, men matte och husse säger nej. Fattar du nu Torsten???? Torsten.. för tusan dom vill haaa meeej,  för att jag e snygg och manlig.  Åter till mössan, jag måste ut och tänka.  Jag kan inte tänka när blåsan e full. Häng med på en liten tänka efter promenad.Hallå!!! Just nu vill jag vara lite privat. Rulla snabbt ner till nästa bild. Tack!!!!Så där ja, nu kan jag snart börja tänka.  Har ni redan glömt?? Jag ska ju komma på vad tusan jag ska göra med mössan. Va tycker ni????


Jag bjuder lite på mig själv så länge. Bakifrån eller framifrån spelar ingen roll. En sann skönhet som jag kan ju gå ut ur bild och det blir ju bra ändå. Hur fan det går till,  det vet välan inte jag.MÖSSA, MÖSSA vad ska jag göra med OS MÖSSAN?Matte jag tror jag vet, nu går vi hem så ska du få se på tusan. Ja, kom igen då matte.Springer jag för fort. Ja vet, jag e ju en tusan till springa alldeles för fort collie. Den bästa jag känner till. Men du matte jag fick så himlans mycket spring i bena. Jag tror att det e våren som e på väg...Nu du matte och alla bloggisar nu ska ni få veta vad jag ska göra med mössan. Ja du också min nya kusin Harry som jag ska kalla för Lillebror, det e bara för han e lika söt som jag e vacker. Ni fattar va???Haha!!! Jag har kärleksfullt stoppat ner PADDINGTON i mössan. Mössan e från och med nu en fotvärmare, gamla björnen har blivit lite kall om fötterna efter hjärnomskakningen, men jag tror att det ska gå över med en fin fotvärmare och en massa kärlek.  Va tror ni??? Nu mina vänner så ska jag fortsätta att reta matte, jag sjunger hoho, ihih, tut tut,... Det e falskt och det e jädrans utmattande för matte. Jag tutar natten lång. Tjing tjong.

Hej då bloggen vi syns i morrn.....tror jag tralala!!!!

RSS 2.0