Äppelknyckardags!!!



Tjenare mina vänner!!! Jag måste rusa vidare...... Jag ska knycka äpplen....... Häng med om ni törs....... Men skyll inte på mig om vi blir upptäckta. Det e en risk man får ta.......



Hm!!! Någon hann före. Tusan!



Hallå!!! Hörrödu??? Vad tusan gör du på mitt bästa äppelknyckarställe?? Det vet välan alla att hit går man inte för att knycka äpplen det får bara Göte göra....



Moster Pillan!!! Va faan gör du här??? Jag skulle bara kolla att allt stod rätt till. Jaha.... och hur mår du då?? Är det gott om äpplen i år tro???



Shiiit!!! Det finns bara tre äpplen på hela trädet. Dom kan jag ju inte knycka......Vad tusan ska jag göra, vad ska jag säga till moster, hon är ju bjuden på kalas där vi ska mumsa på äppelkaka. Nu kan det ju inte bli någon äkta äppelknyckarkaka. Hm! Jag måste tänka lite......



Det här va ju bra. Äpplen som äpplen bara man knycker dom. Jag vet inte vems äpplen det är, bara det inte är en gammal tant som har glömt dom på bluemerlebänken. Jag vill verkligen inte sno från en fin gammal tant. Det är ju inte bra för min image. Jag har ju sååå mycket att leva upp till.



Hur tusan ska jag få med mig äpplena hem till Carolina. Ja, det e ju  hon som är specialist på äppelknyckarkaka. Det ska ni veta att det ligger mycket arbete bakom en äkta äppelknyckarkaka. Man ska ju vara skicklig både på äpplen och på att knycka.



Lite knyckartips kommer här....Passa på att småknycka lite under en lång tid. Hemma hos släkt och vänner kan man hitta det mesta som man behöver. Men man får inte bli påkommen. Det duger bara med äkta knyck....  Knyck som ingen har sett.... Sen behöver man en Carolina eller något liknande, det kan duga med en Malena men det ska jag ta reda på till nästa gång.



Matte för bövelen, sluta skratta. Kan jag få lite hjälp??? Ibland tror jag att du glömmer bort att jag bara e en helt vanlig hund.



Var så goda mina vänner. Smaka nu på denna makalösa kaka. Mmm.....jisses vad gott. En kaka smakar så mycket godare om man har lyckats att knycka så mycket som möjligt av ingredienserna. Men mina lurviga vänner tänk på att man bara får knycka hemma hos dom som kommer att få smaka på kakan. Det e en oskriven regel. Som nu faktiskt är skriven av mig...... Just nu. 



Hej då mina vänner.....Nu springer jag och Jalle ut i hösten som äntligen har kommit hit. Ni vet välan att det e nu som jag bara kommer att bli snyggare och snyggare. Jamen det e ju det som händer på hösten. Hösten och jag hör liksom i hop.
Jamen det e välan inget konstigt med det????





Här har alla mina polare skrivit
Polaren: Rudi

Tack för alla attans bra äppelknyckartricks du bjuder på! Fast här i Sörmland pallar man äpplen. Det gör matten och jag på våra promeander så här års. Så får hon många olika sorters äpplen att snaska i sig. Bra va? Du är fasiken hur snygg som helst när du springer, GÖTE! Killkram!

2010-10-07 @ 20:58:15
URL: http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com
Polaren: Moster Pillan på jobbet

Det var en tusan till bra äppelknyckarlektion. Och en tusan till god äppelknyckarkaka. Hälsa Carolina och tacka så mycket. Vi längtar till hösten på Österlen, och vi längtar efter dig och din stora familj.

Puss på nosen

2010-10-07 @ 23:34:32
Polaren: Elliot Kung af Upphärad

Tjena Göte. long time no see som det heter. Tur att latmasken har släppt taget om dig så vi får se dig lite oftare. Själv har jag blivit utkastad från min egen blogg... ja det är Zacco som har "hackat" den och där skriver han en massa lögner om mig bara, men jag skall ta tillbaks den igen snart.

Du den däringa äppelknyckarkakan ser vääääldigt god ut. Kulan skulle vilja ha receptet, för hon jobbar ju på restaurang och där bakar dom alla kakor själv.. kan du se skylten framför dig!!! SNYGG-GÖTES ÄKTA ÄPPELKNYCKARKAKA det skulle bli succé det lovar jag.

Ha det gött

Elliot

2010-10-08 @ 02:31:09
URL: http://www.kulan.bloggplatsen.se
Polaren: Carro

Hej min fluffis! Tur att du är så bra på att knycka äpplen så jag kan kirra äppelknyckarkaka, perfekt teamwork!Nu ska jag strax in till storstan och göra ett töntigt prov, alldeles för tidigrt, det är ju för fasen mörkt ute fortfarande! Puss, ses nog imorron!

2010-10-08 @ 05:20:25
Polaren: Mio den prickiga hunden

Tjenare HÖST-GÖTE! Hela du ser ju ut som hösten! Vet du vad, nu ska jag vara en väääldigt snäll vovve o tipsa dig om att åka hem till min matte o knycka äpplen. Jag orkar ju inte knycka alla själv... Till o med min mage blir full, fattar inte att vi kan ha så många äpplen... Grannarna knycker också här, men det brukar komma tillbaka som en bit av god äppelknyckarkaka (fast den ser inte likadan ut som Carolinas).

Ha en skön helg!

2010-10-08 @ 19:01:04
URL: http://vetmalin.dinstudio.se
Polaren: Britta

Mmmmmm, vilken äppelknyckarkaka!Jag kan riktigt känna doften...

Här på Växthusvägen 1 finns inga äpplen att knycka längre - men ujujuj, så många det fanns för ett tag sedan. Jag gjorde äppelgelé på de flesta i år - inte så dumt det heller...

Duuu Göte....

Ta det lugnt nu....

Inte hetsa upp sig.....

Inte sura ihop......

Bara luuuugn....

Måste bara säga att den däringa Jalle - han börjar bli väldigt snygg......

NEJ! Inte skrika! Inte lipa åt Jalle!

Du är fortfarande SNYGG-GÖTE VON FORNBORGEN - men ni kanske kan bli TVÅ FORNBORGEN-SNYGGINGAR...

Som slår världen med häpnad!

2010-10-09 @ 20:05:38
URL: http://www.oxberget.se
Polaren: Malena

Hej snygg Götet saknar dig och familjen. Du får komma upp och hälsa på oss snart, så får vi göra en äppelknyckarkaka. Tror du att jag kan få receptet av Carro, den ser så god ut. Kram på dig och alla där nere.Ps Milton hälsar till Robbin

2010-10-09 @ 22:39:33
Polaren: Totti

Mmmm...äpplen är gott! Jag knycker massor, ett fem-sex per promenad blir det. Fast matte gillar inte att jag tar såna som är halvruttna. Men jag är inte så kräsen!

2010-10-10 @ 10:33:59
URL: http://www.tottskrutten.bloggagratis.se
Polaren: Torsten

En fråga bara...Går det lika bra att baka en grönabollknyckarkaka??? Alltså, jag är lite dålig just på äpplen, men kakan såg ju jädrigt god ut...Äh jag kommer till dej Göte så kan du visa mej, det blir välan bäst det!!!

Känns att jag har saknat dej, kompis , vi har varit dåliga på detta med blogg alldeles för länge nu! Jag har sagt till matte att nu får det vara slut med det, kan du hjälpa mej med att vråla det högt så kanske hon fattar...

Kramen till er!

2010-10-11 @ 07:55:07
URL: http://prinstorsten.blogg.se/
Polaren: Filifjonkan

Hej Snygggöthe...så du är äppeltjyv du,skratt,,hm var det därför det bara var tre äpplen på trädet?

Fin kaka din mattehusse fått till ser god ut den.

Syns att ni har kul nu när ni leker ihop ni tbvå klappar dig fint nu hej då Snyggis

2010-10-12 @ 15:19:54
URL: http:// filifjonkan-se.bloggplatsen.se/
Polaren: strövelstorpslagottona

Vilken fin äppelknyckarkaka!!!!! Vi har knyckt massor av äpplen men inte har det blivit någon kaka för det. Det kanske beror på våran mamsing, tror du det?

pussar

2010-10-12 @ 17:14:56
URL: http://lagottoflickorna.bloggplatsen.se
Polaren: Edith

Vilken tjusig äppelkaka! Den ser verkligen mumsig ut. Carolina måste vara en riktig fena på att baka. Tack för alla äppelknyckartipsen! Ha' det i höstmyset!

2010-10-14 @ 09:22:57
URL: http://parisercollie.blogg.se/
Polaren: Hillman

Hihi, nån sån kaka har jag aldrig smakat på, fast det finns inga äpplen att knycka här heller om man inte hittar nån sån där påse som du gjorde fynd på.



Taxkramisar.

2010-10-15 @ 18:43:10
URL: http://taxar.bloggagratis.se/
Polaren: Stella o Doris

Jösses du är ju inte bara snygg, du är en bra lärare oxå, nu kan vi knyckandets alla konster så nu ska vi bara få tag på någon som kan baka, kakan såg kalasgod ut!!



Kramar från Borås!!

2010-10-16 @ 16:51:19
URL: http://www.blondinstella.bloggagratis.se
Polaren: Hector

Men vilken läcker äppelknyckarkaka ! Den ser god ut, kan du skicka mig en smakbit, jag som är så liten och snäll, SNÄLLA GÖTE ?

Annars får jag se om matte kan fixa en egen äppelknyckarkaka till mig ?

Ha en kul dag nu, eller rättare sagt kväll.

2010-10-18 @ 19:16:42
URL: http://rocketbus.bloggagratis.se

Skriv du också:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Skriv här:

Trackback
RSS 2.0