Vad e det med denna däringa VÅREN!!!!Här kommer jag inrusande på bloggen. Skitig och alldeles vårrusig. Jag har varit så jädrans lat några dagar och kanske lite gråtmild också, äsch jag vet inte riktigt vad det e med denna häringa våren. Ibland e jag så förfasligt trött och lite grinig och sen spritter det till och jag blir tokglad. Matte tycker att jag ska växa upp, ja så sa hon. GÖÖÖTE VÄX UPP OCH SLUTA PIPA. Ja med stora bokstäver och då e det på allvar.Håll truten sa jag!!! Kom och sparka boll med mig. Gör mig lycklig......Lek med mig.Detta mina vänner e det bästa jag vet. Jag har så många fina sönderbitna fotbollar. Ja, ett helt lager. Jag samlar på trasiga fotbollar. Vart jag än befinner mig på gården så ska det ligga en gammal härligt sönderbiten fotboll.  Längtande och trånande efter att jag ska komma och leka med den.Jag e en sån fin och snäll colliepojke. Jag tar hand om dom trasigt udda och övergivna fotbollarna som ingen annan vill ha. Vilken tur att jag finns. ....Vilken tur att jag e jag.....Jag är även väldigt glad att jag e GÖÖÖTE  med stora bokstäver. Det känns liksom lite bättre. Prova vet ja!!!Jag tycker även om små bollar.  Favvis just nu e en boll med ett snöre. Så mycket skojs man kan göra en boll i ett snöre. Häng med ska ni få se.....Först samlar man sig lite och andas lungt så pulsen sjunker. Jag låter sen bollen hänga rakt ner. Ja så den också får samla sig.Snörrar sen till den hemliga öglan runt nosen och laddar för fullt.......För att dänga bollen i huvudet på Stina. Jädrans va roligt. Jag skrattar högt av glädje. Stina älskar när jag busar med henne. Visst Stina????Va faan hände nu??? Ni gaddar ihop er. Är det schyst?? Stina sluta sura!!!  Bollar man med mig så får man ju räkna med lite knackel i knock i knoppen. Det e välan inget konstigt med det???


Nu struntar jag i Stina och Helga. Jag känner att jag behöver vara lite för mig själv. Jag drar till KÄRRET. Ja för att se vad det e för ett KÄRR i dag.  Ni som vill hänga med  måste vara tysta. Jag tror jag ska prata lite med mig själv. Ni kan få lyssna, vem vet jag kanske säger något bra att ha ord till mig själv. Vi får välan se....Hej Kära Kärret!!! Jag tänkte snacka lite. Går det bra???Du kärret e det fel att jag tycker så mycket om mig själv.?? Kan det va så att det e stötande.??? Eller som jag tänker att det e ju självklart.Du kärret... Skulle inte alla må bra av att se på sig själv med stora bokstäver??? Jag tror att jag ska bli predikant i stora BOKSTÄVER. Jag e ju en tusan till påhittig collie. Tralala!!!!Du KÄRRET... Vad bra det känns att sitta här och prata med dig. Det e liksom lite som att meditiera fast i prat. Ja prat med STORA BOKSTÄVER. Nu alla mina vänner så känns det så jädrans bra. Jag känner mig om möjligt ännu bättre, ja klokare på något kärriskt sätt. Kärret har gjort mig lite vuxen känns det som. Nu ska jag springa hem till matte och bli vän igen. Jag ska säga att hon hade rätt just då, men inte nu längre. Jag har vuxit, jag har blivit klokare, jag e GÖTE MED STORA BOKSTÄVER. Det e välan inget konstigt med det????


KÄRRET!!!Hej mina vänner! Nu jädrans ska ni få höra vad som hände igår. Dagen började så himla bra för jag vaknade och kände mig så obeskrivligt lycklig. Det kan va våren sa matte, men det va mer än så, det va inte bara våren utan en annan känsla. Ja, jag ville helt enkelt vara snäll mot Stina och Helga. Det e ju inte så himla vanligt men det händer då och då.Jo det e sant. Dom fick följa med till Kärret. Kärret med många namn. SPÖKKÄRRET, TROLLKÄRRET och nu skulle det få ytterligare ett namn.......Jag kände på vattnet om det va tillräckligt varmt för ett dopp, men nä jag vill allt ha lite varmare. NU VET JAG VAD NI TÄNKER. Baaaadkruka!!!!!!!! Fy vad ni e taskiga.... Alla tänkte taskiga tankar utom RUDI OCH EDITH. Tack!! Ni e allt fina  och snälla. Vattnet va kallt men det va något annat som inte stämde. Jag tyckte det brände till om tassen när jag doppade den.  Ja som om det både va varmt och kallt.....Stina va törstig som fanken, men jag sa åt henne att låta bli....Hon lyssnade inte hon drack och drack.....Sen började hon vingla och skratta. Jag blev rädd, va faan va det i vattnet???? Jag sa åt HELGA att hon också skulle smaka. Ja annars kunde vi ju inte veta om det va vattnet eller STINA. Jamen det e välan inget konstigt med det. Sluta nu!!!! Det bara blev så att HELGA också smakade.Hur smakar det HELGA??? Hur känner du dig???? Mår du bra HELGA???Jag fick med våld fösa bort henne från kärret. Va fan har hänt??? Mitt kärr har blivit ett FYLLEKÄRR. Hur gick det till???? Jag måste få hem pudlarna på något sätt. Hm!!! Jag behöver hjälp!!För bövelen STIIIINA!!! Du har fått tillräckligt med fyllekärr i dig. Kom upp. Jag vill inte blöta ner mig. Kom nu så ska jag inte berätta för nån. ....Jag vet inte riktigt vem som stöttade sig på vem. Nu började den långa vägen hem.....Jag vallade dom åt rätt håll. Vilken tur att jag e en tusan till vallhund. Ja en av dom bättre om ni frågar mig så klart..Stina va lite svår att valla. Hon ville inte samarbeta utan bara sabotera. Det gjorde inget för vi närmade oss byn. Jag kände mig säker på att få hem fyllehundarna...Nu e jag så fasligt trött. Jag är inte tränad till att valla fyllepudlar. Det va något helt nytt för mig. MEN JÄDRANS SÅ ROLIGT.Jag skrattade hela vägen hem.  Ja, jag va så trött av skratt och vallning så jag fick sitta och pinka, jag orkade inte lyfta på benet. Kan ni fatta????Jisses jag skrattar fortfarande. Det va en tusan till rolig dag jag hade i går.  Nu e ju inte allt sant, det kan jag ju erkänna. Men mycket har hänt och framför allt så hade jag ju så jädrans roligt. Jag älskar att vara jag.... Varför då kanske ni undrar??? Undrar ni verkligen det? Jamen jag e ju så jädrans påhittig. Tänk er själva, när man hittar på historier så att skrattet håller i sig hela dagen. Kan det bli bättre?????

Jag tänkte kanske att småhundar inte ska läsa bloggen idag. Det kan uppmutra dom till att söka sig till FYLLEKÄRR och det vill jag verkligen inte. Jag vill fortsätta att vara en förebild för Harry och Wille och alla andra som vill.  SE UPP TILL MIG FÖR DET ÄR JAG VERKLIGEN VÄRD...... Ja  för tusan det e jag!!!!

Tidig morgon, vem faan vill synas då???Hej på er mina bloggvänner. Visst e det välan så att även om man e snygg så vill man ju inte alltid synas på bild. I dag va en sån dag. Jag ville inte att matte skulle fota. Jag sprang undan, försökte gömma mig bakom vart enda grässtrå men hon va överallt.Efter ett tag började jag tycka att det va lite kul, ja som en rolig morgonlek typ.... Ja... kom igen då matte, försök att ta lite snygga bilder. OUPS!  Det kom visst lite kvistar i mellan.Det här blir välan en tusan till bra bild?? Va e du inte nöjd? Ris eller ros spelar välan ingen roll. Bakgrunden e näst intill perfekt. Ja, jag e ilallafall nöjd. Jag e ju ett tusan till snyggt foto objekt.När jag tittade genom risbusken så började det rycka i ena tassen. Jag kände att det började pirra i nosen. Ja som när jag säger voffelitass, ja typ samma pirr.Jag fuktade min ädla och vackra collienos med tungan. Kände att nu händer det något. Jag måste nog rap(p)a lite. Jag känner mig tvungen. E ni beredda. OK....Jag börjar med ett bluurp!!!Ja det e ju en RAP. Nu börjar jag.

YO! Jag e Göte von Fornborgen det e jag, det e jag......Ni kan kalla mig SNYGG DOGIDOG det blir bra.....Visst vill ni väl alla va jag, det e bra....men det finns bara en som e Göte och det e jag tralala.....Matte va tycker du om min morgon raap??? Jag känner glädje i hela kroppen, fan va jag e påhittig. Jag e nog den påhittigaste colliepys som jag känner.Götepetter vad jag känner mig nöjd. Jag känner att jag ler med hela långa nosen. Jag ler av lycka, jag ler av en makalös känsla som slog ner i min vackra kropp. Jag ler för att jag e Göte, jamen det e välan inget konstigt med det!!!Va faan hände på BLÅKULLA!!!!Hej mina vänner!!! Nu ska ni få höra på en historia och jag varnar känsliga småhundar som brukar tro på allt jag säger.... Se det här som en saga, ja ta det med en nypa salt helt enkelt.  Läs inte det här när ni e själva. NI KAN BLI RÄDDA!!! Det blev jag....Jag trodde att ni aldrig skulle få läsa om mig igen...Häng med på min BLÅKULLA STORY!Det va påsken 2010 och jag börjar äntligen känna mig vuxen. Jag hade tjatat i veckor på husse och matte om att få åka till BLÅKULLA. Det var svårt att övertyga dom men som ni vet e jag ju ett tusan till charmtroll, så visst fick jag åka.
KATTEN KATT och jag e redo för våran allra första Blåkullatur. Förväntansfulla och lite spända startar vi igång våran alldeles nya racerkvast, en äkta ONSLUNDA kvast från Borstakungen ja det kan ju inte bli bättre. WROOOM, wroom!!Katten katt skriker. Hjääälp jag sitter inte bra på kvasten!!! Håll i dig skriker jag tillbaka.Jag ramlar av.....hjäälp jag kan inte hålla längre. Stanna Göte!!!!Jädrans katt som ramla av. Ska jag behöva åka själv till Blåkulla. Nu har jag ju fått upp farten, jag måste åka vidare jag har ju stämt möte med HARRY han skulle lifta med någon så skulle jag plocka upp honom. Hej då katten du får följa med nästa Påsk. Men nu mina vänner, nu... gjorde jag ett gruvligt misstag.... Inte fasen visste jag att man måste ha katten med sig till BLÅKULLA. Ja, annar blir man galen.Jag kände inget så länge jag va kvar på Blåkulla. Det var först när jag kom hem som jag började känna mig konstig.Först blev jag Påskgalen.Sen blev jag skogstokig. Hjälp va faan händer?? Ska det va så här så kommer ju ingen gilla mig, jag skrämmer ju alla.Helga skrattade så att saliven skvätte. Dumma Göte sa hon nu kommer du va tokig till nästa Påsk om du inte kysser solen.Va då kyssa solen??? Ja, du måste ta dig till SPÖKKÄRRET och vänta tills solen går upp och när solen speglar sig i kärret så ska du kyssa solen. Jaha tänkte jag det e välan inget konstigt med det. Häng med så ska ni få se hur det gick.Se där!!! Solen kommer smygande, men den e för långt bort.Ser ni mina vänner, solen närmar sig. Nu ska jag bara tyst vänta. Jag andas sakta, försöker få ner pulsen, nu e det viktigt, jag får ju inte missa solen. Jag darrar lite av spännig. Shhhhh!!!Tysta nu!! Torsten sluta fnittra, Totti sitt still jag kan ju inte koncentrera mig. Elliot för tusan det e lugna puckar. Jag ska fixa det.Jaaa!!! Jag fixade det. Havanna, Greta, Harry alla mina vänner och fans ni kan titta nu. Det e över jag e Göte igen.... Jag e så jädrans go och glad. JAG HAR KYSST SOLEN  vad kommer nu att hända. KAN DET BLI ÄNNU BÄTTRE??? Kan jag bli bättre??? Nä, det e tamejtusan omöjligt. Jag e så glad tralala att jag e jag tralala!!!Spegel, spegel i vattnet där, säg mig nu vem som vackrast är??? Göööte va svaret. Jaha, det e välan inget konstigt med det. Skulle nu någon inte hålla med så kan vi ju säga att allt det här händer ju i min Götiska värld och där e ju jag bäst.
Snipp, snapp snut Göte e en lakritstrut. Nä jag menar att sagan e slut för det här va ju bara en liten Påsksaga eller en dröm som jag hade här om natten.Men va faan gör KATTEN KATT I trädet???
Va faan ska jag göra med denna däringa HARRY???Hej mina vänner!  Jag e ute på en underbar morgonpromenad med min underbara matte, men kan inte njuta fullt ut. Varför då undrar ni kanske???Min hjärna e full av funderingar. Ja, va fan ska jag göra med denna däringa lillkusinen Harry?? Det va ju tänkt att jag skulle bli typ som en förebild, ja någon som Harry kan se upp till... Jag e rädd att jag kanske inte kan leva upp till detta.Jag har ju brevväxlat en tid med Harry. Man kan säga att jag har en liten brevkurs i vett och ettikett. Jag tror att Harry har läst fel. Det blev mest ovett. Ibörjan så tyckte jag att han skötte sig bra, men nu vet jag inte riktigt hur det går. Ni ska få ett exempel. Jag skrev att tjejer ska man KYSSA, ja,  jag till och med strök under det. Ja men det e välan klart, jag e ju en tusan till stryka under collie, ja en av dom bättre faktiskt.Han läste så klart att man ska bita tjejerna. Dumma lilla kusin.Jag fortsatte min morgonpromenad och funderade, sprang ner till bäcken för att spegla mig...tänkte att jag skulle finna ett fiffigt svar när jag fick se mig själv.Men va faan!!! Jag såg HARRY i bäcken. Jag blev rädd. Va tusan tänkte jag, är han ett spöke som busar med mig?Jag springer vidare i mitt underbara, makalösa liv och forsätter att fundera. Jag kommer nog på något GÖTISKT snart.Nu börjar jag att förstå, jag kan ju inte lära Harry att vara Harry. JAG vet ju bara hur det är att vara Göte.HARRY min fina lilla kusin. Du ska ju  bara vara Harry. En tusan till makalös liten kusin. Det viktigaste finns ju redan. Du e snygg...du e läcker... du e helt enkelt en tusan till  sheltiegrabb. Ja, den bästa du känner. Det e välan inget konstigt med det???? E du sugen på mer Harry titta in HÄR.Nu säger jag och min familj och Harry och hans familj GLAD PÅSK.( Moster Pillan e krasslig så hon hälsar genom min blogg). Så från oss alla till er alla HA EN TUSAN TILL TREVLIG PÅSK!!!

RSS 2.0